Konkurencija je bila prejaka...

Stres test, potpuno drugačiji od svih do sada jer su se kandidati za ostanak u MasterChefu borili u parovima, najviše je muke zadao Petru Tudji i Leonu Babiću, pa su njih dvoje napustili dinamičnu televizijsku kuhinju.

Ispadanje je uslijedilo nakon tri zanimljive faze u kojoj su testirana njihova osjetila i gastronomska spretnost. U prvoj fazi eliminacijskog izazova, kandidati u paru su ruke istovremeno morali uvući u veliki otvor na kutiji. Kako nisu mogli vidjeti što se u kutiji nalazi, morali su pogoditi što se unutra krije isključivo dodirom. Dok su im ruke bile u misterioznoj kutiji, mogli su predlagati odgovore za koje misle da su točni, a na kraju su morali ponuditi zajednički konačan odgovor. Svaki par testirao je osam skrivenih namirnica, a o kojoj se radi morali su odgonetnuti u 30 sekundi, dok su im ruke još bile u kutiji. „Više me brine to što ne vidimo namirnicu i što je to igra uma da bi unutra moglo biti nešto što ne želimo da bude“, kazao je Leon koji se najviše bojao da bi kutije mogle skrivati paukove. No za takve strahove nije bilo mjesta jer se radilo o namirnicama koje se većinom svakodnevno koriste u kuhinji.

Par s najviše točnih odgovora mogao je odahnuti i nastavak eliminacijskog izazova pratiti s galerije. Radilo se o Mateji i Luki koji su pogodili čak sedam od osam skrivenih namirnica.

Iduća prepreka bila je filetiranje romba. „Brine me kako ću to odraditi jer znam da je romb ljigav i sklizav“, rekao je Petar Tudja. Po isteku deset minuta najbolji u filetiranju su bili Manuel i Piero koji su dobili dodatne minute za kuhanje u sljedećoj fazi u kojoj su kandidati dobili zadatak da pripreme romb s tikvicama.

Velika prepreka u repliciranju jela bila im je ta da su ga morali raditi bez recepta, tek s nekoliko uputa koje su dobili od žirija. Još jedna prepreka bile su im i namirnice koje su dobili u košarici, a neke od njih imale su ulogu zavarati ih u pripremi, odnosno bile su višak, a kandidati su trebali procijeniti koje namirnice koristiti, a koje zanemariti. Osim toga, za ovo su jelo morali primijeniti sous vide tehniku sporog kuhanja na niskoj temperaturi, pri čemu se namirnica mora vakumirati u vrećici i kuhati u vodenoj kupki.

S minutama prednosti koju su dobili, Piero i Manuel odlučili su napraviti temeljac. Svi su imali poteškoće s punjenjem cvjetova tikvica, a alat koji im je za to mogao pomoći kasnije im je napomenuo Melkior, je dresir vrećica koju su zaboravili koristiti. „Ne mogu vjerovati za jedan par da je u stres testu jer jelo koje je donio nama je tehnički bilo gotovo savršeno. Radi se o Pieru i Manuelu. Svaka čast, napravili ste najbolji tanjur“, rekao im je Stjepan.

File romba kod Leona i Petra bio je najtanji, a tikvice su bile najdeblje, pa je time narušen balans okusa u jelu. Osim toga, u njihovom je punjenju ružmarin preuzeo okuse, a najlošijom replikom upravo su oni ti koji su ispali iz MasterChefa. „Smatram da obojica zaslužujete biti u kuhinji jer se vidi volja i napredak u vama, ali konkurencija je bila prejaka“, objasnio je Stjepan.

„Lakše je kuhati zajedno i lakše je ispadati zajedno“, rekao je Leon za kraj. Koji su sljedeći izazovi koji će se naći pred preostalim kandidatima doznat ćemo uskoro.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju