Koja pitanja muče građane i što je od iznimne važnosti - propituje Mislav Bago!

Hrvatska se nalazi pred 10. izborima za saziv Hrvatskog sabora od neovisnosti. Politička scena se već uzburkala, a tko u šarolikoj plejadi pretendenata na vlast ima konkretne programe te što oni zapravo znače za građane Republike Hrvatske gledatelji će moći doznati u debatama koje organizira Nova TV.

Mislav Bago, urednik i komentator koji više od 20 godina prati najvažnija događanja na domaćoj političkoj sceni, sučelit će ključne političare stranaka koje pretendiraju na vladajuću poziciju u državi, a gledatelji će sučeljavanja moći pratiti uživo na portalu DNEVNIK.hr. Prvu u nizu debatu imat će priliku pratiti već u srijedu, 3. lipnja.

Da političarima postave pitanje koje ih zanima moći će izravno i gledatelji i to putem Facebook stranice portala DNEVNIK.hr, koje će potom Mislav Bago postaviti kandidatima na debati.

Debate koje će se održavati u narednim tjednima do izbora bit će tematskog karaktera, pa će se tako propitivati ključna pitanja, stavovi, programi i konkretni planovi iz različitih područja političkog i društvenog djelokruga poput vanjske i unutarnje politike, obrane i sigurnosti, pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, gospodarstva, kulture i medija, obrazovanja, poljoprivrede, zdravstva, financija te bankarskog sustava.

''Nakon 30-ak izbora koje sam odradio tijekom svoje karijere, svaki put misliš da je to to, a onda dođu novi političari, nova politika, novi izazovi pred zemljom. Sučeljavanja su ključna ne za one koji su već odabrali kome dati glas, već za stotine tisuća neodlučnih birača koji jednom u četiri godine imaju svu moć u svojim rukama, a poruke, gestikulacija, uvjerljivost mogu i odredit onoga tko će imati najveće šanse formirati Vladu'', izjavio je Mislav Bago.

Hrvatska je godinu započela predsjedanjem Vijećem Europske unije, početkom siječnja održani su predsjednički izbori, a uskoro, početkom druge polovice godine očekuju nas i parlamentarni izbori. Usred turbulentne godine koja je uz sve to obilježena i korona krizom, pred građanima je važan zadatak – dati svoj glas onoj političkoj opciji koja je najbolji izbor za voditi državu.

Tko su kandidati koji pretendiraju na vlast, koji su njihovi konkretni programi i aktivnosti, tko može ponuditi najbolja rješenja te što je budućnost građana - gledatelji će moći otkriti u debatama na DNEVNIK.hr-u pod voditeljskom palicom Mislava Bage.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju