Koordinacija i osjet prostora oko sebe za ovu vještinu su najvažniji.

David Jelušić, Domagoj Matulj, Dylan Miletić te Luka i Mateo Kusturin članovi su Parkour kluba Equilibre. Njihova je disciplina karakteristična po tome što cijelo tijelo mora raditi, a koordinacija i osjet prostora oko sebe izuzetno su važni. Zanima ih kaskaderstvo, a u svoju su koreografiju za nastup na Supertalentu uložili puno truda.

 

zanimljivo vidjeti da postoji ta grana koja se bavi ravnom podlogom. Koja zapravo podsjeća na suvremeni ples. Jer vi zapravo ste sad neku priču pričali svojim pokretom. Jako mi je to zanimljivo i novo… Zanimljivo, novo, drukčije, a opet s prostorom za razvoj“, istaknuo je Fabijan.

„Parkour je možda neshvaćen ili stigmatiziran kao neka opasna vještina. Ja jako rado volim gledati filmiće na raznim mrežama i s raznoraznim opasnim elementima. Mislim da je potrebno fizički jako biti u koordinaciji i snazi da bi se to moglo izvesti. Ono što se meni jako svidjelo što ste zaista pokušali ubaciti malo plesnosti, nježnosti u tu vašu točku. Meni je to simpatično bilo“, pohvalio ih je Davor.

Martina je priznala da ju je puno manje strah bilo gledati ovu točku nego kad inače gleda video s tim elementima: „Ono što nisam imala pojma je da se parkour može napraviti u neku priču. Jako je to bilo promišljeno i baš me to ugodno iznenadilo… Nisam znala da je parkour zaista svojevrsna umjetnost, što ste večeras ovdje pokazali. I doista hvala vam da i ja u ovim godinama mogu učiti.“
 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju