UFC FIGHT NIGHT NORFOLK - uživo na GOL.hr-u i snimka borbe na Novoj TV.

Ovog vikenda Nova TV donosi UFC spektakl iz Norfolka koji će oduševiti sve ljubitelje MMA, a u velikom okršaju za privremeni pojas muha kategorije sukobit će se bivši dvostruki izazivač s čak 28 pobjeda i samo 5 poraza Joseph Benavidez s opasnim Brazilcem Deivesonom Figueiredom i kao lagani favorit pokušati izboriti titulu privremenog prvaka.



Kako prve dvije ovogodišnje borbe za titulu nisu dale novog prvaka ili prvakinju, tako će jedan od ove dvojice postati prvi novi UFC prvak u ovoj godini. 35-godišnjem Benavidezu bit će to treći pokušaj. U prva dva ga je zaustavio Demetrious Johnson, jednom podijeljenom sudačkom odlukom te jednom nokautom. Taj drugi pokušaj imao je Joseph u prosincu 2013. godine, nakon čega je slavio u devet od idućih deset nastupa, uključujući pobjedu nad Cejudom koju je ostvario u prosincu 2016. godine. Jedini poraz u tom nizu nanio mu je Sergio Pettis i to podijeljenom sudačkom odlukom. Svoju poziciju izazivača potvrdio je u lipnju prošle godine, kad je prekidom u drugoj rundi savladao Jussiera Formigu.

32-godišnjeg Deivesona Figueireda na putu prema vrhu kratko je zaustavio poraz kojeg mu je u ožujku prošle godine nanio Formiga. Ipak, kako je on poražen od Benavideza, tako je njegov sunarodnjak dobio ovu priliku, nakon prošlogodišnjih pobjeda nad Alexandrom Pantojom i Timom Elliottom. Radi se o agresivnom borcu koji ima uistinu velik postotak završetaka svojih borbi, posebno za nekoga tko se bori u muha kategoriji. Čak 14 od svojih 17 pobjeda ostvario je nokautom ili prisiljavanjem na predaju. Pokušat će to napraviti i 15. put te tako doći do titule kojom bi postao tek treći prvak ove kategorije u UFC-ovoj povijesti.

UFC Fight night Norfolk ne propustite u izravnom prijenosu sa subote na nedjelju od 02.00 sata na GOL.hr-u i u nedjelju u 22.15 na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju