Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Od najistočnije do najzapadnije točke ove otočne zemlje kamere voditeljice Riane i njezine suputnice zabilježile su sve što niste ili možda već jeste znali o Kubi.

Budite uz Coolturist i otkrijte zašto je slavi Kolumbo izjavio da je Kuba najljepša zemlja koju je ljudsko oko vidjelo, dotaknuvši tlo Kube kad je prvi put stigao u Ameriku. Vodimo vas u Baracou, nekad glavni grad Kube gdje se i dogodilo Kolumbovo otkrivanje Amerike. Osim toga to je i jedino mjesto gdje ćete i danas pronaći nasljednike Taino Indijanaca, odnosno prvog autohtonog naroda karipskog područja.

Zemlja u kojoj ćete vidjeti sve vrste oldtimera koje možete zamisliti na ulicama Havane, ali i cijele Kube, oduševi sve zaljubljenike u automobile ili obožavatelje nekih zaboravljenih vremena. Prvo mjesto koje istražujemo je glavni grad Hvana, nekad ljepotica svjetskog sjaja, koju su u njeno zlatno doba zvali Parizom Kariba.

 

Putujemo i u kubansku provinciju Pinar del Rio, domovinu biljke duhana, a prirodom jedno od posebnijih dijelova Kube, u kojem stvarno može djelovati kao da vrijeme stoji desetljećima. Osim toga Coolturist vas vodi i na najpoznatije plaže i otoke. Nismo zaboravili ni na gosta, koji je rodnu Kubu zamijenio s Hrvatskom, a ekipi Coolturista pripremio jedno od najpopularnijih Kubanskih jela i donio dašak Kube u emisiju.

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV. Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju