"James Bond 007: Goldfinger" treći je film iz serijala o Jamesu Bondu

James Bond (Sean Connery) vraća se u novu misiju, ovog puta u Fort Knox, koji Auric Goldfinger (Gert Fröbe) i njegovi plaćenici planiraju opljačkati i time uništiti svjetsku ekonomiju.

Kako bi još jednom spasio svijet, Bond će se morati sprijateljiti s Goldfingerom, izmicati šeširima obrubljenim čelikom i izbjegavati Goldfingerovu osobnu pilotkinju, privlačnu Pussy Galore (Honor Blackman). Ona još možda ne osjeća ništa prema Bondu, no koliko će još dugo moći odolijevati šarmu agenta 007?

U nastavku donosimo nekoliko zanimljivosti o trećem filmu iz serijala o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi:

  • Bondov zadatak: zaustaviti Goldfingera da atomskim oružjem uništi Fort Knox i uzrokuje da zlato u njemu bude radioaktivno idućih pola stoljeća.
  • Film je 1965. nagrađen Oscarom za najbolje zvučne efekte.
  • Bondova igračka: Aston Martin DB5 s neprobojnim staklima, promjenjivom tablicom za sve zemlje, strojnicama na bočnim stranama, uljnim ispustom, gumobušačem u sklopu naplatka, mehanizmom izbacivanja suvozačevog sjedala i ortovizualnom kartom s daljinom od 150 milja.
  • "Goldfinger" je bio prvi film iz serijala u kojem je pop-zvijezda pjevala naslovnu temu, što će se ponoviti na svakom "Bond" filmu, osim u "U službi njenog Veličanstva".
  • Prema nekim podacima, više od dvije milijarde ljudi kupilo je kartu za kino ili posudilo video ili DVD kako bi vidjelo Jamesa Bonda, a više od 75 posto svih koji su ikad pogledali neki film barem je jedanput vidjelo "Goldfinger".

 

Napeti akcijski filmski klasik "James Bond 007: Goldfinger" ne propustite pogledati u subotu u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju