Start na Novoj TV od 12:30, utrka na portalu DNEVNIK.hr od 13:00

Ove nedjelje, 5. svibnja u Zadru se po šesti put održava globalna humanitarna utrka 'Wings for Life World Run', koja će ponovno ujediniti svijet u jednom cilju – da se ozljede leđne moždine učine izlječivima. Start ovog inspirativnog događaja uživo će se prenositi na Novoj TV u nedjelju, 5. svibnja od 12:30, a izravan prijenos cijele utrke bit će na portalu DNEVNIK.hr od 13 sati.

Gledateljima će atmosferu iz Zadra uživo prenositi voditelji Valentina Baus i Dorijan Elezović koji će utrku pratiti zajedno sa svojim gostima, dok će tijek utrke komentirati Vlado Boban. Među 9000 trkača i ove će se godine naći tim Nove TV koji daje svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj utrci, a sa zaposlenicima najgledanije komercijalne televizije u Hrvatskoj trčat će i glumci iz serije 'Na granici' - Martina Stjepanović, Lucia Glavich Mandarić i Dino Rogić.

„Ono što me potaknulo na sudjelovanje je to što je ova utrka humanitarnog karaktera. Glavni cilj utrke je skrenuti pažnju na ozlijede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja kojima bi se došlo do pronalaska lijeka“, rekla je Martina. „Mislim da će to biti prekrasno iskustvo i atmosfera koju zaista treba doživjeti. Već sada se veselim samo od pomisli da će u istom trenutku na tisuće ljudi trčati skupa s istim ciljem, da učinimo ovaj svijet boljim", zaključila je glumica Martina Stjepanović, koja je gledateljima serije 'Na granici' poznata i kao Lidija Masle.

„Volim se odazvati na humanitarne akcije svaki put kad mogu. Pogotovo mi je drago kada su to akcije ovoga tipa gdje se spaja ugodno s korisnim. Napraviš nešto za svoje zdravlje, a istodobno pomažeš drugima u borbi za njihovo zdravlje. U ovakvim akcijama kao što je 'Wings for Life' svi profitiraju“, kazala je Lucia Glavich Mandarić, koju gledatelji serije 'Na granici' prepoznaju kao Ivanu Masle.



Glumcu Dinu Rogiću ovo je drugi put da sudjeluje na utrci u Zadru. „Wings for Life ima posebnu priču iza sebe. Njihova istraživanja su jako transparentna, usmjerena su na jednu stvar i pokazuju izvrsne rezultate. Trka je primjer kako možemo nadograditi našu zajednicu na bolje. Ovakvi eventi bi trebali biti na dnevnoj, a ne samo na godišnjoj razini“, zaključio je Dino Rogić kojeg su gledatelji zavoljeli u ulozi Jure Penave u seriji 'Na granici'.



Iako su prijave za zadarsku utrku odavno zatvorene, svi oni koji ne mogu biti u Donatovom gradu i dalje mogu pomoći trčeći putem aplikacije Wings For Life World Run app, a svaki sudionik može birati hoće li se priključiti organiziranoj utrci ili samostalno trčati u svom mjestu, dok ga pokušava dostići virtualno presretačko vozilo. Stopostotna vrijednost iznosa svih startnina i donacija namijenjena je za važna istraživanja leđne moždine.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju