Iz najmodernijeg televizijskog studija i uz pomoć tehnologije proširene stvarnosti, Nova TV uz sami prijenos utakmica priprema i posebne emisije sa zanimljivim gostima, nogometnim stručnjacima i profesionalcima

Nova TV, najgledanija televizijska postaja u Hrvatskoj, odsad će ekskluzivno prenositi sve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na svim natjecanjima u naredne četiri godine. Prva, koju ćemo na ekranu gledati već 6. rujna, prijateljska je utakmica između Portugala i Hrvatske, kada će se Dalićeva momčad prvi put okupiti na terenu nakon osvojenog svjetskog srebra.

U specijalnim emisijama prije i nakon samih utakmica, Nova TV će gledateljima donositi stručne analize pod voditeljskom i komentatorskom palicom sportskog reportera Milana Stjelje koji će u studiju ugostiti poznate nogometne stručnjake. Tijekom prijenosa, kroz igru na terenu gledatelje će voditi dvojica komentatora: Saša Lugonjić, dugogodišnji reporter i jedan od urednika sportskog sadržaja Dnevnika Nove TV koji se i ranije nalazio u ulozi komentatora, te Željko Vela, jedan od najistaknutijih sportskih komentatora na ovim područjima.

„Kao što nogometaši maštaju o tome da zaigraju za reprezentaciju, san televizijskih sportskih novinara je prenositi utakmice nogometne reprezentacije. Svi smo vrlo sretni zbog činjenice da ćemo sljedeće četiri godine prenositi utakmice Vatrenih i jedva čekamo 6. rujna i početak ovog velikog projekta“, komentirao je Saša Lugonjić i dodao: „Okupili smo odličan tim suradnika, svi skupa vrijedno se pripremamo za prve akcije u Faru i Elcheu.“

„Igra naše reprezentacije nešto je što nas je sve uveseljavalo proteklih mjeseci, a utakmice koje su pred nama važne su i tim više je njihovo komentiranje izazov. Sukomentatori, kolege s Nove TV, i ja se dosta dobro poznajemo, radili smo dugo zajedno i veselim se toj kombinaciji. Trudit ćemo se našim gledateljima biti zanimljivi i dinamični“, komentirao je ovu suradnju Željko Vela.

„Naši su gledatelji naviknuli od Nove TV dobivati nešto drugačije, zanimljivije i inovativno, a ovaj projekt neće biti ništa drugačiji. Očekuje ih atraktivan studio s mnoštvom inovacija iz grafičke sfere, te zanimljiv pristup nogometnim temama“, rekao je Milan Stjelja.

Cijeli će se projekt odvijati iz najmodernijeg televizijskog studija i uz pomoć atraktivne tehnologije proširene stvarnosti, a emisije će urednički potpisivati Ana Marija Vuković, urednica sporta na Novoj TV.
Podsjetimo, Nova TV prenosit će utakmice kvalifikacija za UEFA Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo 2022., utakmice UEFA Europskog prvenstva 2020., kao i UEFA Ligu nacija.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju