Velika tragedija u njegovom životu navela ga je na pogrešan put

"Osvetnik" je akcijski triler iz 2018. u režiji Elia Rotha te je sniman prema scenariju Joea Carnahana. Riječ je zapravo o preradi istoimenog filma iz 1974., a koji je temeljen na romanu Briana Garfielda iz 1972.

Redatelj Eli Roth proveo je dosta vremena s čikaškim detektivima kako bi što ispravnije prikazao detalje i radnje u policijskoj stanici. Toliko je išao u detalje da je čak na ploči sa slučajem ubojstva napisao rečenicu "Trebat će nam veća ploča", a upravo to je bilo nešto što je Roth zapazio na ploči u uredu kapetana policije.

Prvobitno je glavna uloga trebala pripasti Sylvesteru Stalloneu. No, Stallone je odustao nakon "kreativnih razlika" te je počeo raditi na drugim projektima i tako je ulogu dobio Bruce Willis.

Paul Kersey postao je podijeljena osoba. Osoba koja spašava živote i oduzima ih; muž i otac koji se pokušava brinuti za svoju obitelj te tajnovita figura koja se bori protiv zločina. Dr. Paul Kersey ima sve: divan dom i uzbudljivu karijeru kirurga. Ali nakon što njegovu ženu Lucy ubiju tijekom pokušaja pljačkanja njihovog doma, a njegova kći Jordan završi u komi zato što se pokušala boriti protiv troje napadača, uđe u svijet u kojem nikad nije očekivao da će se naći.

Mišljenja o filmu su podijeljena. Neki smatraju kako je uvreda za onaj iz 1974., a drugi pak kažu da je bolji od originala. A o čemu je riječ i je li usitinu bolji od originala, prosudite sami. 

 

Film "Osvetnik" pogledajte u subotu u večernjim satima na Novoj TV! 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju