Marvel studio predstavlja Osvetnike – fantastičnu skupinu superheroja!

Kako se ekipa 'Osvetnika' na snimanjima jako zbližila, to je rezultiralo brojinim urnebesnim situacijama i greškama sa snimanja koje su kasnije izrezane iz filma. Najbolje od njih pogledajte u videu:

Osvetnici su grupa izmišljenih stripovskih junaka izdavačke kuće Marvel Comics. Prvi put su se pojavili u listopadu 1963. godine u stripu The Avengers #1, a stvorili su ih scenarist Stan Lee i crtač Jack Kirby. U to vrijeme su slijedili trend superherojskih grupa koji je započeo nakon uspjeha DC -jevog stripa Liga pravde.

Nazvani 'Zemljinim najmoćnijim herojima', Osvetnici su se izvorno sastojali od Iron Mana (Tony Stark), Ant-Mana (dr. Henry Pym), Ose (Janet Van Dyne), Thora i Hulka (Bruce Banner). Ubrzo im se pridružio i Kapetan Amerika nakon što je pronađen zaleđen na sjevernom Atlantiku. Spisak članova se iz godine u godinu mijenjao, u grupi su se, između ostalog, nalazili ljudi, mutanti, roboti, izvanzemaljci, pa čak i bivši zlikovci.

Predviđeno trajanje snimanja filma bilo je 93 dana, no uspješno je završeno par dana ranije.Poznati su po svome bojnom uskliku: 'Osvetnici, okupite se!'.

2012. godine je izašao film 'Osvetnici' kojeg je režirao Joss Whedon. Film je postavio mnoge rekorde u zaradi, uključujući i najveće otvarenje u Sjevernoj Americi sa vikend zaradom od 207.4 milijuna američkih dolara.

U filmu 'Osvetnici' Nick Fury je direktor međunarodne agencije za očuvanje mira S.H.I.E.L.D. Agenti koji ondje rade za Furyja su najsnažniji Marvelovi superheroji – Iron Man, Hulk, Thor, Kapetan Amerika, Hawkeye i Crna Udovica. Kada Loki sa svojim suradnicima ugrozi globalnu sigurnost, Fury i njegov tim superjunaka moraju se ujediniti i zajedno spasiti čovječanstvo!

Kako je izgledala borba 'Osvetnika' s neprijateljima pogledajte u danas u 21:25 sati na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju