Tarik Filipović i Emir Hadžihafizbegović u urnebesnoj humorističnoj seriji 'Konak kod Hilmije'

 

Nova humoristična serija 'Konak kod Hilmije' od redatelja i scenarista serije 'Lud zbunjen normalan' Elmira Jukića i Feđe Isovića gledateljima na male ekrane donosi urnebesni prikaz društva unutar Drugog svjetskog rata koje svojim dosjetkama i dogodovštinama smješta nacionalne tenzije u drugi plan.

Lik ugostitelja udovca Hilmije Frlja utjelovljuje Emir Hadžihafizbegović, dok njemačkog visokog oficira Sturmbannfuhrera Shilinga igra Tarik Filipović. Glumci su to koje je regionalna publika imala priliku upoznati i zavoljeti u nekim ranijim projektima, a nove zgode i nezgode ovog urnebesnog glumačkog dvojca nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 STURMBANNFÜHRER SHILING: Njemački visoki oficir, komandant grada, koji ima svoju sobu u Konaku kod Hilmije. Vojvođanski Nijemac koji često upotrebljava njemački jezik. Ne krasi ga pretjerana inteligencija. Taško shvaća što se događa, a i kada shvati ništa mu nije jasno.

HILMIJA FRLJ: Vlasnik konaka. U restoran konaka navraćaju svi i upravo to najviše govori o Hilmijinom karakteru. Prevrtljivac koji surađuje sa svima i gleda kako da najbezbolnije dočeka kraj rata. Principijelnost mu nije jača strana i iako ne voli politiku, primoran je da se njome bavi. Hilmija je udovac. U stalnom je sukobu sa svojom kćeri Azrom koja je zaluđena komunistima. On samo osluškuje događanja kako bi na vrijeme obukao uniformu pobjednika. Hobi mu vezanje goblena.

 

Novu humorističnu seriju 'Konak kod Hilmije' ne propustite pratiti uskoro na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju