Nejverojatna priča o mladićima koji su svojom glazbom osvojili svijet.

Od Oscarom nagrađenog redatelja Clinta Eastwooda stiže filmska verzija nagrađenog mjuzikla. Ovaj je film biografski mjuzikl kazuje priču o četvorici mladića iz siromašnog dijela New Jerseyja koji su se okupili i osnovali legendarnu rock-grupu 1960-ih Four Seasons, koji je postao planetarno popularan tih godina. Film je to o njihovoj slavi, teškim vremenima i osobnim padovima te o nevjerojatnom trijumfu grupe prijatelja čija je glazba postala simbol cijele jedne generacije.

Novi projekt legendarnog Clinta Eastwood biografska je priča o popularnog grupi Four Seasons, odnosno četiri mladića iz problematične četvrti koji su svojom glazbom osvojili svijet. Film je snimljen je prema istoimenom mjuziklu koji je osvojio kazališnog Oscara i nagradu Tony!

Zanimljivo je da pjesme u filmu nisu snimljene posebno, već su ih glumci izvodili uživo tijekom snimanja, a Clint Eastwood je umjesto holivudskih glumaca doveo kazališne glumce koji su izvodili predstave svake večeri. Unutar glumačke ekipe našlo se mjesto za kćer Clinta Eastwooda, Francescu Eastwood, koja u filmu dobila ulogu konobarice.

Legendarni glumac Christopher Walken, koji se već okušao u muzičkom žanru kada je glumio u filmovima 'Pennies frtom Heaven' i 'Hairspray'bio je prvi koji se pridružio glumačkoj postavi. No ovo je prvi put da se Clint Eastwood okušao u muzičkom žanru, a ujedno je i prvi film koji je Clint Eastwood snimio kompletno digitalno.

U filmu je prisutna poveznica sa kultnim filmom 'Dobri momci' koja je očita kada jedan od likova po imenu Joey izgovori istu frazu 'Funny how?' koju u 'Dobrim momcima' izgovara poznati Joe Pesci, a njegov je lik nastao na temelju Tommyja DeSimonea, gangstera iz stvarnog života.

Film 'Slijedeći glazbu' ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV!

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju