Od inženjera kemije do glumca

Emre Kivilcim 33-godišnji je turski glumac kojeg u seriji "Oproštajno pismo" pratimo u ulozi Mehmeta. Kivilcim je rođen u Malatyi, a s roditeljima i dvoje braće preselio je u Istanbul kadamu je bilo 10 godina. Dio njihove obitelji i dalje živi u Malatyi koja je prošle godine pogođena potresom. To je razdoblje bilo vrlo teško za cijelu obitelj. Iako, srećom, nisu nikoga izgubili, pretrpjeli su velike materijalne štete.

Kivilcim se glumom počeo baviti za vrijeme studija. Zapravo je inženjer kemije pa je svake večeri nakon posla odlazio na tečajeve glume. Kad je jednog dana dobio ponudu za film, morao je uzeti godišnji na poslu kako bi otišao na svoje prvo snimanje! Nakon što je film izašao, dao je otkaz na poslu te su za njega uslijedile nove glumačke ponude.

Mehmet je najstarije dijete Zije i Seher koje se u mnogočemu pokorava željama obitelji. Tako je prihvatio i nametnuti brak s nećakinjom Hatidže. Međutim, kada je jednog dana slučajno susreo Asli, zaljubio se u nju na prvi pogled te, unatoč negodovanju obitelji, odlučio slijediti svoje srce i oženiti ju. Asli i Mehmet izazivaju sve, pokušavaju svladati sve prepreke i snagom svoje ljubavi liječe rane iz prošlosti. Međutim, njihovi životi postaju vrlo teški jer moraju pronaći ravnotežu između svojih ljubavi i obitelji.

Kivilcim se u ovoj ulozi odlično snašao, s obzirom na to da s likom kojeg utjelovljuje dijeli mnoge sličnosti. U jednom je intervjuu to opisao ovako:

Mehmet je zreo lik koji voli živjeti po planu i koji živi tako što odluke ne donosi osjećajima, nego razumom, i pravi radoholičar. Osim toga, za osobu koju voli spreman je riskirati sve, a kada treba zaštitit će je čak i od sebe. Kad sam razgovarao s našom producenticom, rekao sam joj da sam jako sličan Mehmetu. A dok sam ga glumio, pronašao sam točke u kojima se podudaramo. I ja sam zreo, živim mirnim životom i volim živjeti po planu. Kada je riječ o poslu, vrlo sam osjetljiv, no mislim da u drugim pitanjima izvan posla nisam osoba koja se ponaša osobito osjećajno. Sreća voljene osobe i meni je uvijek bila prioritet. 

Seriju "Oproštajno pismo" ne propustite pratiti od ponedjeljka do petka na Novoj TV! Nove epizode gledajte prije emitiranja na Novoj Plus.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju