'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Doma TV-u.

Ekipa 'Informera' i ovoga se tjedna bavi Agrokorom, točnije, zbrajaju na koje će sve načine dobavljači ostati zakinuti za svoja dosad nenaplaćena potraživanja. Kako stvari sada stoje, za njih nijedna opcija naplate nije sjajna.

'Informer' problematizira i jednu priču s tržišta kapitala. Naime, već tri godine Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) usklađuje se s europskom uredbom koja uređuje poslove poravnanja i namire. To su poslovi koji jamče da će prodavatelj isporučiti vrijednosni papir, a kupac isporučiti novac za njega. Sudionici su bili primorani uložiti u usklađenje s novim sustavom, koji još nije zaživio, a informacija o tijeku usklađivanja nema.





U bivšoj je državi odnos zaposlenih i umirovljenika iznosio 3,5:1. I već se tada kukalo kako je sustav neodrživ. Danas je omjer 1,17:1, dakle broj umirovljenika i zaposlenih gotovo je izjednačen. Nema sustava koji s takvim omjerom prije ili kasnije neće početi pucati. Naš puca već 2019. Novinari 'Informera' istražuju - kako ga održati živim?





Detaljnijom analizom statistike Eurostata otkrivaju se tri europska pojasa vrlo niske nezaposlenosti. Jedan od njih je i njemački pojas. Dualni sustav obrazovanja i fleksibilizacija plaća i radnog vremena potaknuli su ondje pad nezaposlenosti. Može li se takva praksa preslikati na Hrvatsku?





Svaki će uspješan poduzetnik kolegama koji tek startaju s biznisom reći kako je jedna od ključnih stvari uspjeha – umrežavanje. I američki i europski biznisi tako traže nove klijente i nova tržišta već desetljećima. 'Informer' istražuje kako naši poduzetnici stoje s umrežavanjem.





'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju