Opasna akcija u gradu ljubavi

James Reece (Jonathan Rhys Meyers) živi u Parizu s prelijepom djevojkom. Vodi život na kakvom bi mu mnogi pozavidjeli, a strast mu je i posao koji obavlja kao nisko rangirani obavještajac za CIA-u. Želi postati agent, a prava akcija počinje nakon što mu kao partner bude dodijeljen specijalni agent Charlie Wax (John Travolta). Njih dvojica idu u antiterorističku mirovnu misiju, a James se upoznaje i s tajnama pariškog podzemlja. Tada se prvi put zaželi uredskog posla.

 

U glavnom gradu Francuske bilo je pomalo izazovno snimati. Travolta je na ulicama Pariza izazivao veliki interes obožavatelja, a snimanje na Eiffelovom tornju, najvećoj pariškoj atrakciji, bilo je vremenski ograničeno. U filmu se na trenutak može vidjeti i Travoltina supruga Kelly Preston koja se pojavljuje u sceni kod Eiffelovog tornja kada Meyers telefonira s djevojkom.

Travolta se za potrebe ove uloge ošišao na ćelavo te pustio kozju bradicu. On i Meyers odlično su surađivali zbog čega su ih kolege sa seta posebno pohvalile, a njihovu glumu i usklađenost usporedili su s igrom ping-ponga.

Naslov ovog englesko-francuskog filma poslužio je kao inspiracija tvorcu Jamesa Bonda Ianu Flemingu koji je knjigu, a kasnije i drugi nastavak filma, nazvao "Iz Rusije s ljubavlju".

Uzbudljivi akcijski film "Iz Pariza s ljubavlju" pogledajte u subotu u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju