"Želim sebe i druge uveseljavati hranom''

Hrvatskoj kulinarskoj sceni smiješi se svjetla budućnost ako je suditi po mladim kandidatima koji su u MasterChefu pokazali da imaju dobre temelje znanja, ali i veliku volju.

Tek što je postala punoljetna, mlada Istrijanka Gaia Zec oduševila je žiri – Damira, Stjepana i Melkiora – svojim kulinarskim sposobnostima. No to ne treba čuditi, jer Gaia je znala da se kuhanjem želi profesionalno baviti još u ranom djetinjstvu, a žiri je oduševila fritulama koje je naučila raditi od svoje bake i kući se vratila s MasterChef pregačom.

Petar Tucman (42) povratnik je u MasterChef koji je prošle godine uspio doći do bootcampa. Za ovu se sezonu bolje pripremio i predstavio se pireom od špinata i jaja te na taj način žiri pokušao okusima vratiti u djetinjstvo. Ipak, kompleksnošću jela prilično je riskirao. Poširano jaje pohao je u mrvicama, što mu je na kraju na njegovu neskrivenu radost, potpuno uspjelo.

„Želim sebe i druge uveseljavati hranom'', kaže Petar. „Ovo što si napravio u godinu dana nama znači jako puno. Dobrodošao u MasterChef kuhinju“, priopćio mu je Damir.

Mateja Husak (25) dolazi sa sela i radi na farmi krava te rado ističe prednosti života ondje. Na MasterChef ju je prijavio ujak na kojeg se zbog toga isprva ljutila, ali sada mu je zahvalna. Mateja s majkom jede na stolu za četvero na kojem su još uvijek mjesta za preminulog oca i brata.

„Teško je krenuti dalje. Nakon svega sam stavila život na pauzu. Nemam nikakvih planova, nema ničega. Samo posao i doći kući, preživjeti. Možda je ovo prilika da stisnem 'play' na život“, otvorila je Mateja svoje srce. Iako se nije pokazala u dekoraciji, jelo je žiriju bilo ukusno, pa je kuhinju napustila s pregačom koju joj je uručio Stjepan. „Pregača je veliki motiv za ići dalje“, zaključuje Mateja.

 

"„Možda je ovo prilika da stisnem 'play' na život“"

Barista Josip Novačić (42) na audiciju je došao u kuharskoj košulji u nadi da se time nije urekao. „Osjećam se uzbuđeno i adrenalin pomalo radi. Ali, zbog toga sam ovdje“, rekao je Josip kojeg je Melkior prepoznao iz prošlih sezona kada je s kandidatima bio u posjeti baristi, a taj barista bio je Josip. Ovoga puta u drugoj ulozi, Josip je dao sve od sebe da što bolje napravi file od piletine s kavijarom od kave, ali zaboravio je donijeti sol i papar za završavanje jela.

Način na koji je kuhao, bez obzira na greške, zaradio mu je prolaz. „Lijepo plešeš po kuhinji, a ostale stvari se daju naučiti“, poručio mu je Stjepan.

 

Nove epizode MasterChefa ne propustite pratiti od ponedjeljka do četvrtka na Novoj TV! Propuštene epizode gledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju