Miris pečenih jabuka, cimet, prhko tijesto – probudit će u svakome lijepa sjećanja na djetinjstvo.

Sanja za vas u današnjoj rubrici Kuhanje je IN priprema slasnu kombinaciju jabuka, cimeta i neodoljivo finog prhkog tijesta – ‘Bakina pita’.

Namirnice koje su vam potrebne za ovu slasticu su:

 

 

Za pravu 'Bakinu pitu' potrebno je prhko tijesto - pola kiliograma brašna, šećer, prašak za pecivo, jedno jaje tj. žumanjak i margarin smikasate. Stavite tijesto na 20tak minuta u hladnjak u hladnjak. 


Dok se tijesto hladi, izrežite jabuke na tanke šnite, ali ih ne gulite. Zatim se malo se popare, bez vode i ulja kako bi ostale hrskave. Nakon toga sih pošećerite i na njih se stavite cimet.


Nakon što se tijesto ohladilo, razvalja se i stavlja se u kalup za pite. Premažemo ga džemom od marelica, a jabuke poslažemo po piti te umutimo jedno jaje sa slatkim vrhnjem i prelijemo pitu.

Ovime je vaša pita spremna za pečnicu - 18 minta na 180 stupnjeva.


 

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u 17.30. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju