Film 'Odred otpisanih' režirao je David Ayer, a glavne uloge tumače oskarovci Jared Leto i Will Smith te Margot Robbie. Uz njih, u filmu se pojavljuju i Cara Delevingne, Viola Davis, Ike Barinholtz, Robert B. Kennedy, Billy Otis,Ted Whittall, David Harbour...

Oni su najgori od najgorih – banda zatvorenih superzlikovaca koje je okupila tajna vladina agencija. 'Odred otpisanih' američki je film snimljen 2016. godine u režiji Davida Ayera. Predstavlja adaptaciju stripova o istoimenoj grupi supernegativaca u izdanju DC Comics.




Filmski hit zaradio je 58,7 milijuna dolara u 15.600 kina u 66 država. Ukupna zarada tako je dosegla 465,4 milijuna dolara.

Zanimljivosti sa snimanja i o filmu:

-Margot Robbie, koja tumači lik Jokerove družice Harley Quinn, stekla je brojne pohvale za svoju ulogu, koja je, između ostalog, postala i popualarna inspiracija za cosplay.

-Izjavila je da je za svoju ulogu počela trenirati 6 mjeseci prije početka snimanja, a njezin trening uključivao je gimnastiku, boksanje i trening za baratanje oružjem.

-Osim toga, u prilog tome koliko se predala ulozi govori i činjenica da je za ulogu Harley vježbala kako držati dah pod vodom čak više od 5 minuta.

-Margot je jednom prilikom na set došla s pištoljem za tetoviranje, pa je osim sebi, tetovažu "SKWAD" radila i drugim glumcima i članovima tima.

-"Blitz film" kao jednu od zanimljivosti sa snimanja navodi da se Jared Leto toliko uživio u lik Jokera da je zadržao njegovu gestikulaciju i način govora čak i u pauzama snimanja.

-Na kraju snimanja, Leto je svojim kolegama kupio poklone u stilu Jokera - pacove, palice, prave metke... Pa je tako Margot poklonio pacova, a ona je time bila oduševljena i čak mu namijenila ime 'Rat-rat'.

-Tijekom snimanja cijelog filma na setu bio prisutan psihijatar koji je bio zadužen da pomogne glumcima da prođu kroz cijeli proces unošenja u ulogu.

-Will Smith i Margot Robbie zajedno glume i u Filmu 'Focus'.

-Svaki dan na setu je za šminkanje i izradu tetovaža na tijelima Jareda i Margot bilo potrebno više od tri sata.

-Za audicije za uloge u ovom filmu prijavili su se i Leonardo DiCaprio, Bard Pitt, Johnny Depp, Alexander Skarsgård, Robert Pattinson.

Radnja prikazuje kako američka vlada, u nastojanju da se suprostavi vanzemaljcima ili odmetnutim superherojima, organizira tajnu jedinicu sastavljenu od zatvorenih supernegativaca kojima je u zamjenu za suradnju obećana sloboda. Šalju ih u izuzetno opasnu misiju protiv tajanstvene napasti koja je preuzela jedan grad. 

Međutim, kada shvate da nisu odabrani kako bi uspjeli, nego zbog dokazane krivnje kad neizbježno ne uspiju u svom zadatku, hoće li se 'Odred otpisanih' odlučiti žrtvovati ili će svatko gledati samo svoju korist?

Film 'Odred otpisanih' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju