Kuhanje u veseloj MasterChef kuhinji, nakon teškog eliminacijskog izazova, za mnoge je kandidate prava uživancija.

 Dobro raspoloženi natjecatelji ponovno dolaze za radne jedinice na kojima ih čeka kutija iznenađenja. ''Veselim se tome, jer ćemo dobiti određeni broj namirnica i s tim moramo raditi. Ja najbolje funkcioniram kad mi se daju neke granice'', rekla je Matea Alduk. Andrea Dević ipak više voli rutinu, pa ju je malo strah iznenađenja.

A što skriva misteriozna kutija, natjecatelji će saznati vrlo brzo po dolasku. Chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić vratit će ih u studentske dane i time ih podsjetiti kako se snaći s onim što studentski budžet ima na raspolaganju.

''Jelo koje ćemo kuhati mora biti razigrano, moramo iskoristiti maksimalno namirnice, ali i pokazati da od studentskih namirnica možemo napraviti fini obrok'', smatra Tihomir Krklec.

Kada podignu kutiju, kandidati će otkriti da se ispod nje nalaze: studenski miks, šampinjoni, šareni grah, sjeckana rajčica, palenta, tost kruh, skuša fileti, tuna fileti, tvrdi sir, riža, kiselo vrhnje, žute mahune, kozice, pola limuna, peršin, luk, mrkva, češnjak, paprika, krumpir i tikvica.

''Na raspolaganju vam je malo bogatiji studentski frižider, kako bi pripremili studentski obrok s MasterChef potpisom'', pojasnio im je Melkior.

Za kuhanje kreativnog jela imaju na raspolaganju 50 minuta, a osoba koja pobjedi ulazi s velikom prednosti u sljedeći izazov. Najlošije jelo kandidata direktno stavlja u sljedeći stres test. ''Kutiju iznenađenja volim, jer te natjera da radiš kreativno i brzo. Tko ispliva, isplivat će, a tko potone, potonut će'', zaključuje Maja Jalšovec.

Tko će ovoga puta isplivati, a tko potonuti, doznat ćemo već večeras.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju