Od namirnica iz studentskog frižidera kandidati MasterChefa moraju napraviti čudo, kome to ne uspije mora u eliminacije
18.10.2022 / 13:02 / Zanimljivosti
Kuhanje u veseloj MasterChef kuhinji, nakon teškog eliminacijskog izazova, za mnoge je kandidate prava uživancija.
![](http://image.dnevnik.hr/media/images/840x460/Oct2022/62401070-masterchef-ep-18.jpg)
Dobro raspoloženi natjecatelji ponovno dolaze za radne jedinice na kojima ih čeka kutija iznenađenja. ''Veselim se tome, jer ćemo dobiti određeni broj namirnica i s tim moramo raditi. Ja najbolje funkcioniram kad mi se daju neke granice'', rekla je Matea Alduk. Andrea Dević ipak više voli rutinu, pa ju je malo strah iznenađenja.
A što skriva misteriozna kutija, natjecatelji će saznati vrlo brzo po dolasku. Chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić vratit će ih u studentske dane i time ih podsjetiti kako se snaći s onim što studentski budžet ima na raspolaganju.
''Jelo koje ćemo kuhati mora biti razigrano, moramo iskoristiti maksimalno namirnice, ali i pokazati da od studentskih namirnica možemo napraviti fini obrok'', smatra Tihomir Krklec.
Kada podignu kutiju, kandidati će otkriti da se ispod nje nalaze: studenski miks, šampinjoni, šareni grah, sjeckana rajčica, palenta, tost kruh, skuša fileti, tuna fileti, tvrdi sir, riža, kiselo vrhnje, žute mahune, kozice, pola limuna, peršin, luk, mrkva, češnjak, paprika, krumpir i tikvica.
''Na raspolaganju vam je malo bogatiji studentski frižider, kako bi pripremili studentski obrok s MasterChef potpisom'', pojasnio im je Melkior.
Za kuhanje kreativnog jela imaju na raspolaganju 50 minuta, a osoba koja pobjedi ulazi s velikom prednosti u sljedeći izazov. Najlošije jelo kandidata direktno stavlja u sljedeći stres test. ''Kutiju iznenađenja volim, jer te natjera da radiš kreativno i brzo. Tko ispliva, isplivat će, a tko potone, potonut će'', zaključuje Maja Jalšovec.
Tko će ovoga puta isplivati, a tko potonuti, doznat ćemo već večeras.