Prvi poljubac nakon deset godina!

"Obiteljski kaos" treća je zajednička komedija Adama Sandlera i Drew Barrymore, stoga ne iznenađuje fantastična kemija između glumaca. U ulogama samohranih roditelja Jima i Lauren, koji odlaze na prvi spoj i on završi katastrofalno, oboje se slože oko jedne stvari: više se nikad ne žele vidjeti.

Sandler je u jednom intervjuu komentirao njihov prvi susret: "Ona se nedavno razvela, a Jim je udovac. Oboje su dugo bili u braku i nisu spremni za izlaske, no prijatelji ih oboje uvjeravaju da je vrijeme da pokušaju. Završe na slijepom spoju i oboje su nervozni. On govori samo ono što ne treba i pije njenu pivu, a ona se zagrcne juhom i to su manje-više najbolji dijelovi spoja."

"Skoro uspiju naći neki ritam u nekoliko navrata, ali svaki put stvari odu u pogrešnom smjeru, kako to često bude u životu. Koliko puta čovjek nekoga upozna i ta mu se osoba svidi i shvati da s njom ima dosta toga zajedničkog, ali nekako stvari ne kliknu. I onda se pitate zašto s tom osobom stvari uvijek krenu u krivom smjeru", dodala je Barrymore.

Nakon katastrofalnog prvog spoja slučajno se oboje prijave za obiteljski odmor s djecom i nađu se u istom odmorištu gdje su prisiljeni tjedan dana dijeliti apartman. Potpuno neočekivano, naći će se licem u lice u jednom od najelegantnijih i najromantičnijih hotela na svijetu gdje je sve pod motom "Blended Family" (Stopljena obitelj), a svaka je soba popunjena i nemaju način da izbjegnu zajednički boravak.

Barrymore je kazala kako velik dio filma govori o djeci, obiteljskim odnosima i ravnoteži, a petero mladih glumaca sjajno su oživjeli svoje uloge. "Kad sam prvi put čitala scenarij, vidjela sam da će ovaj film puno ovisiti o djeci i njihovom doprinosu, a nije lako naći petero tako dobrih mladih glumaca. Jednostavno su izvrsni."

Jim i Lauren potpuno su različiti u načinu odgajanja, pa ipak, upravo je ta nekompatibilnost ono što ih na kraju zbližava: "Jim je sam odgajao djevojčice nakon što im je majka preminula i vidi se nedostatak ženskog utjecaja pa one uživaju razgovarati s Lauren", objašnjava Sandler. S druge strane, Barrymore kaže: "Laurenini dečki ne žele da im se Jim dopadne jer ne žele da im neki muškarac pokušava zamijeniti oca."

Sandler je, kao jedan od producenata, umetnuo mnoštvo motiva iz svojih prijašnjih filmova s Barrymore. Jedan od njih je buket koji Lauren dobije od Jima. Buket tratinčica, naime, korišten je kao vjenčani buket u filmu "Luda vjenčanja". Također, Barrymore Jimovim djevojčicama pjeva "Somewhere Over the Rainbow", što je odjavna pjesma filma "50 prvih poljubaca".

Sami Sandler i Barrymore izjavili su kako su čekali deset godina kako bi pronašli "onaj pravi" scenarij za ponovnu suradnju i nisu razočarali. Iako "Obiteljski kaos" nije dobro prošao kod kritičara, publika ga obožava. Odličan humor prisutan je zahvaljujući scenaristima Ivanu Menchellu i Clare Seri. Menchell je ranije bio stand-up komičar, a Sera se bavila improvizacijom i skečevima u tematskom parku. Zajedno su napisali nekoliko komedija.

Izvršni producent filma Steve Koren počeo je karijeru pišući monološke dosjetke za Davida Lettermana, Dennisa Millera i Kevina Nealona. To mu je donijelo angažman u showu "Saturday Night Live" koji mu je donio nekoliko nominacija za Emmy i autorski angažman za glumce kao što su Adam Sandler, Chris Rock, Will Ferrell, Mike Myers i Molly Shannon. Radio je kao scenarist i producent na slavnoj humorističnoj seriji "Seinfeld".

Likovi će kod gledatelja izazvati mnogo smijeha, ali i suosjećanja. Jer, tko se nije bar jednom u životu našao na užasnom spoju? Ili, tko bar jednom u životu nije gotovo svisnuo od svoje obitelji? Zanemarite kritičare, film nam donosi upravo to – tople, urnebesne obiteljske priče koje na kraju postanu jedna.

 

Film "Obiteljski kaos" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju