Godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva.

Ivana Petrović, urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV, Marino Grgurev, snimatelj Nove TV, te poznati reporter Zoran Marinović dobili su godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva u kategoriji televizijskog novinarstva te snimateljskog priloga.

Ivana Petrović nagrađena je za izvještavanje iz Haaga tijekom presude "BiH šestorki" dok su za najbolji snimateljski prilog na televiziji nagradu HND-a Željko Kaić dobili Zoran Marinović i Marino Grgurev za snimateljski prilog "Mosul, prva crta bojišnice", prikazan na Novoj TV.

Ivana Petrović nagradu za televizijsko novinarstvo dobila jer je iz minute u minutu svojim britkim i analitičkim stilom izvještavala što se u potresnom danu, u kojem se uživo svjedočilo samoubojstvu generala Slobodana Praljka, događa. „Prva je donijela ekskluzivu kako je general Praljak umro u sudnici, a ne u bolnici. Objasnila je kontekst postupka uključujući njegove ispravnosti i manjkavosti. Besprijekorno je povezivala sve logičnosti i nelogičnosti s povezanim postupcima (Brđanin i dr.) a tiču se dijela UZP-a. Presuda šestorci jedna je od posljednjih i to je točka na “I” Ivaninom dugogodišnjem praćenju Haaškog suda. Ovim je definitivno sublimirano svo njezino znanje“, stoji u obrazloženju.

Kad je riječ o nagradi za Marina Grgureva i Zorana Marinovića, u obrazloženju se navodi da je "ovaj dvojac odabran jer je izvan svake kategorije unutar ponuđenih prijedloga. Otići na prvu crtu bojišnice, uspjeti ući u Mosul te snimiti trenutak privođenja zloglasnog šefa zatvora koji je izvučen iz tunela ispod grada svjetska je ekskluziva. Izbjeći metak džihadista, snimiti potresna svjedočanstva ugrožavajući vlastite živote svakako je vrijedno nagrade.“

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju