Nova TV na kraju 2021. godine najavljuje još jedno pojačanje u redovima informativnog tima – redakciji se pridružuje poznati televizijski meteorolog Nikola Vikić-Topić.

 Kroz svoj višegodišnji rad, Vikić-Topić je simpatije gledatelja osvojio stručnošću i prezentacijskim stilom, ali i dinamičnim javljanjima uživo u kojima je nerijetko bio u lovu na orkansku buru i izražena nevremena.

„Jako sam sretan što postajem dio tima najgledanijeg informativnog programa u zemlji čije novinare, voditelje i meteorologe iznimno cijenim te već dugo pratim na malim ekranima. Pridružiti se jednoj tako uigranoj i vrhunskoj ekipi veliki mi je profesionalni izazov i motivacija da dam svoj doprinos i na zanimljiv način prenesem gledateljima sve informacije o vremenu i vremenskim prilikama“, rekao je Vikić-Topić povodom dolaska na Novu TV.

Nikola Vikić-Topić rođen je u Zagrebu, a dio djetinjstva proveo je u Sjedinjenim Američkim Državama. Od malih je nogu volio znanost, a vremenske prilike oduvijek su ga fascinirale stoga je nakon završenog studija Geofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisao poslijediplomski studij na PMF-u.

Karijeru voditelja vremenske prognoze započeo je na RTL televiziji još 2012. godine. Godinu dana radio je i kao nastavnik fizike u osnovnoj školi u Hrvatskom Zagorju, u mjestu Brestovec Orehovički, gdje je uživao prenoseći svoju ljubav prema znanosti na mlađe generacije. Uz prognozu vremena, meteorološka strast mu je klima te njezine promjene na čemu se usavršavao u ljetnoj školi na Sveučilištu u Utrechtu.

Vikić-Topić se godinama aktivno bavi popularizacijom meteorologije držeći predavanja i radionice o vremenskim prilikama i neprilikama za sve uzraste – od djece u vrtićima pa sve do umirovljenika u domovima za starije – a među najdražim predavanjima su mu ona za planinare u planinarskim društvima gdje spaja dvije ljubavi, meteorologiju i planine. U slobodno vrijeme uživa u nogometu s prijateljima te u vožnji bicikla pa je tako biciklom u desetak godina prošao gotovo cijelu Hrvatsku, od Slavonije i Zagorja, preko Gorskog kotara i Like, te Jadranskom obalom od Savudrije do Prevlake.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju