„Namame ih na navodni kompletan liječnički pregled, a unaprijed već pripreme lažne nalaze“, otkriva bivši zaposlenik.

Večeras u novoj epizodi Provjerenog Maja Medaković donosi priču koja razotkriva mrežu prevaranata. Predstavljaju se kao tvrtka koja u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje obavlja besplatne medicinske preglede građana, što zapravo koriste kao paravan za prodaju medicinskih proizvoda. Meta su im uglavnom lakovjerne i osobe starije životne dobi. „Namame ih na navodni kompletan liječnički pregled, a unaprijed već pripreme lažne nalaze“, doznaje novinarka Maja od bivšeg zaposlenika, koji je i sam sudjelovao u prevarama građana.

Taj osjećaj kada se vraćaš kući kada znaš da si prevario toliko i toliko osoba. Svi te forsiraju da još i više radiš i nakon tolike strke tamo da što više, što više radiš ti postaješ sretan kada ti osobu namamiš na taj pregled, a zapravo im samo štetu radiš.

Maja Medaković ubacila se na sastanak na koji se inače ulazi samo ukoliko vas prethodno pozovu i dodijele vam kod. Predavači, obučeni u bijele kute kako bi odavali dojam liječnika te tako pridobili povjerenje građana zapravo su telefonisti, ljudi srednje stručne spreme, odnosno prodavači.

Jer, cilj cijele predstave je zaplašiti građane kako bi ih namamili da kupe madrac, jastuk ili neke medicinske uređaje, proizvode koji stoje nekoliko tisuća kuna, a za koje tvrde da se koriste na zagrebačkom Rebru.

 


Ali, novinarka Maja Medaković tog im je dana pomrsila planove.

Prilog pogledajte večeras u 22:30 sati u Provjerenom!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju