Snimajući reportažu u blizini srednje škole u Šibeniku, novinarka Provjerenog našla se u šokantnoj situaciji. Naime, prišao joj je stariji muškarac, koji ju je zamijenio za školarku i ponudio joj 50 kn da se ljubi s njim.

 "Prolazila sam ovuda kada me je zaustavio stariji gospodin i ponudio mi da se prošetamo. Odbila sam. A nakon toga mi nudi 50 kuna da se prošetamo i nešto drugo radimo", govori novinarka Ana Malbaša.

Kako je odmah u početku shvatila da je zamijenjena za školarku, razgovor je snimila mobitelom i glumila da nema dovoljno godina.

U šetnji muškarac napominje da želi otići u skrivenu napuštenu kuću, mjesto koje nije lako vidljivo.

"Šta misliš da ću te ja pojest? Pa nisam vuk. Ja ne jedem nikoga niti grizem. Kako ti budeš prema meni, tako ću ja bit prema tebi. Ja mislim da sam fer i da nisam neki odvratan čovik. Ajd, dođi. Primit ću te u krilo. Ajd, dobiješ 50 kunića", govori muškarac.

Unatoč opiranju novinarke i konstantnom poinavljanju da ju je strah, on ne odustaje. Njegov je jedini strah da ga netko ne bi uočio.

U razgovoru otkriva da se nedavno ljubio s djevojčicom iz osmog razreda, i za to joj je dao, tvrdi, 20 kuna. S tom istom djevojčicom imao je dogovor naći se sljedeći dan.

Na pitanje kako je povezan sa školom ispred koje su se sreli, rekao joj je: "Nemam veze s tehničkom školom. Ja tako svuda prođem. Idem ja skoro tamo do blizu Mandaline, u Crnicu do igrališta, do gimnazije ja šetam…"

Kad mu je razgovor dosadio, a i odbijanje, postaje i pomalo agresivan. Traži još skrivenije i mračnije mjesto, pothodnik. Nakon konstantnog odbijanja brzo odlazi u nepoznatom smjeru.

Policijskoj postaji u Šibeniku pokazan je sav snimljeni materijal.

Za to vrijeme ekipa Provjerenog krenula je u vlastitu potragu. Samo ga je jedna od učenica prepoznala i vidjela, ostale ne, kao ni ravnatelj. Iznenađen je saznanjima o navodnom susretu starijeg gospodina s učenicom osmog razreda.

"Naravno, ukoliko bi se nešto takvo pokazalo točnim da bi naša škola promtno reagirala", govori Natko Duvnjak, ravnatelj Osnovne škole Jurja Dalmatinca.

Policija istražuje sve okolnosti opisanog događaja u ovoj osnovnoj školi, ali i onog koji se dogodio ispred srednje škole dok su naši novinari obavljali svoj zadatak.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju