Josipa je nagradu u kategoriji TV priloga osvojila treći put.

Za prilog „Kosa ljubavi“, o doniranju kose za djecu oboljelu od malignih bolesti, novinarka 'Provjerenog' Josipa Ćirić osvojila je godišnju nagradu udruge Pragma za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja. Ovogodišnja tema bila je „Živim snove“, a Josipina nagrađena reportaža svojevrsni je epilog priče o humanitarnom projektu koji je u Hrvatskoj pokrenut nakon što je 'Provjereno' izvijestilo o takvoj akciji u susjednoj državi.


Kosa ljubavi je posebna priča koja je inspirirala cijelu zemlju. Činjenica da su učenici odabrali baš nju pokazuje da znaju da je važno činiti dobro. Vjerujem da i među njima ima onih koji su poklonili svoju kosu kako bi se njihovi vršnjaci, koji se bore s teškim bolestima, osjećali bolje. Drago mi je da je bas ova reportaža nagrađena jer, osim što je postala dio mene, pokrenula je lavinu dobročiniteljstva. Zato nagrada ide svima koji su sudjelovali u akciji i dali dio sebe za osmijeh drugoga“, poručila je Josipa Ćirić.


Sama reportaža donosi priču o upoznavanju dvije djevojčice – Tine koja je nesebično donirala svoju kosu i Marte, 12-godišnjakinje iz Osijeka s dijagnosticiranim sarkomom, koja je zahvaljujući njoj dobila svoju periku. U ocjenjivanju je sudjelovalo 948 učenika, 425 roditelja i 142 stručnjaka iz obrazovnih institucija, a Josipi je ovo već treći put da je osvojila ovu nagradu.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju