Jedinstvena savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' donosi brojne teme iz zdravstva, medicine, načina življenja, prehrane, navika i raznih drugih aspekta življenja.

Urednik emisije Dalibor Bosančić u Saboru je razgovarao s Ines Strenjom Linić, predsjednicom saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku. Može li Odbor pomoći boljem funkcioniranju zdravstvenog sustava, te što je za Ines vizija zdravog života, gledatelji imaju priliku pogledati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'. Između ostalog, Strenja Linić otkrila je i ''zdravstvenu sliku'' Sabora, rekavši iskreno: Puno je osebujnih ličnosti, pa kako tko to shvatio!



Ako svaki dan popušite kutiju cigareta, i tako 365 dana u godini, skratili ste si život za 53 dana. Pušenje je najveći pojedinačni uzrok nastanka raka. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' ovaj tjedan donose priču o prevenciji karcinoma povodom 4. veljače, Svjetskog dana borbe protiv raka.



Statistika kaže da polovica muškaraca u dobi od 50 godina ima problema s prostatom, a među starijima od 70, više od 80 posto. Mnogi pomoć potraže u Centru za prostatu, jedinom takvom u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' donosi priču o Miljenku koji je zatražio pomoć.



Loša cirkulacija može biti okidač za nastanak raznih zdravstvenih problema. Česti je scenarij da osoba koja ima probleme sa srcem izađe na hladnoću i dobije srčani udar. U ovotjednoj emisiji 'Zdravlje na kvadrat' govorit će se o otežanoj cirkulaciji i tome kako se liječi.



Wellness je za mnoge postao neizostavan dio života. Dodatni je to sadržaj očuvanja zdravlja primjenom ljekovitih svojstava. Razni programi u wellnessu oslobađaju od stresa i sprječavaju njegove posljedice na zdravlje učinkovitom kombinacijom individualnih tretmana. U 'Zdravlju na kvadrat' ulazimo u svijet wellnessa!



Novinari emisije donose i priču o osteoartritisu, tj. oštećenju i gubitku zglobne hrskavice koljena, kuka i ramena. Kako prepoznati osteoartritis, kako se liječi i koliko dugo traje oporavak nakon ugradnje endoproteze kuka, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 4. veljače na Novoj TV, a prošlotjedne epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju