Vanja Margetić pobjedu je osigurao time što je zacrtanu trasu odvozio uz najmanju potrošnju goriva i poštujući sva pravila sigurne vožnje.

Novinar informativnog programa Nove TV, Vanja Margetić, pobjednik je ovogodišnjeg natjecanja za „Najeko vozača“ koje se, u sklopu projekta Večernjeg lista „Vozi eko“, održalo na poznatoj grobničkoj stazi. Stručni tim mjerio je vrijeme trajanja vožnje i potrošnju goriva, a Vanja Margetić pobjedu je osigurao time što je zacrtanu trasu odvozio uz najmanju potrošnju goriva i poštujući sva pravila sigurne vožnje.



„Sudjelovanje u ovom natjecanju bilo je potpuno novo iskustvo – voziti u kontroliranim uvjetima na trkačoj stazi, ekološki i štedljivo, nešto je što bi svi trebali iskusiti. To vam pomaže dodatno osvijestiti vozačke sposobnosti što u svakodnevnom prometu, ali i kriznim situacijama, može biti od velike koristi“, kaže Vanja Margetić koji je na Grobniku dobio priliku i voziti se s trostrukim europskim pobjednikom u brdskim trkama, Nikom Pulićem.„Sjesti u njegov trkači automobil i biti na suvozačkom sjedalu na legendarnoj grobničkoj stazi fantastično je iskustvo. Njegova sigurnost prolaska zavojima na stazi, kao i njegove trkačke sposobnosti, oduševljavaju“, rekao je Vanja.



Cilj ovog projekta Večernjeg lista, pokrenutog 2016., je podizanje svijesti o potrebi energetske učinkovitosti u prometu, uštedi i povećanju sigurnosti aktivnih sudionika u prometu.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju