Glasujte u anketi i recite nam tko vam se najviše svidio!

Da bi postali dijelom MasterChef kuhinje, kulinarski entuzijasti morali su se pokazati u najboljem svjetlu, a budući da je konkurencija neumoljiva, to je uspjelo samo najboljima.

Novih osam kandidata koji su uselili u MasterChef kuću su: Dominik Škalec, Maja Medved, Petar Tucman, Asmira Mujić-Mašić, Antonia Mikac, Manuel Crnobrnja, Marko Brusač, Leon Babić i Miroslav Kordić. 

DOMINIK ŠKALEC
18, Zabok

Dominik dolazi iz obitelji koja se bavi ugostiteljstvom, a upravo je u obiteljskom restoranu i mesnicama stekao svoju prvu praksu. Oduvijek je znao da želi biti kuhar, a obiteljska prijateljica koju zove baka rekla mu je da se kuharom ne postaje, nego se kao kuhar rodiš. Dominik sam smišlja svoje recepte i jela, a u slobodno vrijeme opušta se uz glazbu i teretanu.

MAJA MEDVED
42, Zagreb (Rakitje) 

Maja Medved udana je više od 20 godina i ima tri sina. Sada je došlo vrijeme da se ona posveti sebi i onome što voli. Uz prevođenje i brigu o obitelji ima svoj food blog 'Beutyliciouslife' gdje objavljuje jednostavne recepte za obiteljska jela. Veliki je fitness entuzijast. Zagovornica je toga da majke istovremeno mogu imati vrijeme za sebe i posvećivati se svojim obiteljima.

PETAR TUCMAN
41, Zagreb

Petar trenutačno pohađa online školu za prehranu i nutricionizam, smjer „nutricionizam i žensko zdravlje”. Inače pjeva u hardcore punk bendu Sentence, ali je i gastro entuzijast. Želja mu je u MasterChefu doći što dalje i dat će sve od sebe da pobijedi. Ako se probije u svijetu kulinarstva pokrenuti će food truck festival kojim će objediniti svoje tri ljubavi – pivo, punk i hranu.

ASMIRA MUJIĆ-MAŠIĆ
47, Sarajevo

Asmira je rođena u Slavonskom Brodu. Mlada se udala te s obitelji 90-ih živjela u Njemačkoj gdje je radila više poslova. Ima tri kćeri i radi u kantini jedne IT firme, ali obavlja i administrativne poslove. Jako voli kuhati zdravu hranu (bez glutena i dodataka). Pokušava se napokon posvetiti sebi, sad kad su joj tri kćerke odrasle i ne trebaju je toliko, a kroz život zbog raznih okolnosti nije mogla staviti sebe na prvo mjesto. Sad ima svoj vrt u kojem ima jako puno biljaka, povrća i voća, a posebno je veseli skupljanje sjemena starih sorti koje bi željela sačuvati od nestajanja.

ANTONIA MIKAC
44, Rijeka

Antonia je samohrana majka troje djece. Završila je za građevinskog tehničara, ali radi u vrtiću. U slobodno vrijeme pleše folklor. Osim toga, ima puno hobija – vodi tečaj kukičanja, preko zadruge ima Popravljaonicu uspomena u sklopu koje priprema fritule na raznim događanjima. Velika joj je želja jednog dana otvoriti nešto zajedno s djecom, da im u nasljeđe ostavi uhodani posao. Kad ju je sin prijavio u show prvo su se posvađali, ali joj je on rekao da mora početi cijeniti i poštivati sebe.

MANUEL CRNOBRNJA
23, Zagreb

Manuel je povratnik kojemu se u prošloj sezoni MasterChefa razbila posuda, a on je i dalje htio servirati pire koji je bio u njoj. Žiri je tada primijetio kako je Manuel nerealno ambiciozan i kako ne želi ići korak po korak nego bi odmah u A ligu, pa su mu savjetovali da pronađe posao i krene polako ispočetka, što je Manuel poslušao.

MARKO BRUSAČ
33, Kastav

Marko je Slavonac iz Belišća, a trenutno živi u Kastvu. Odmah po završetku studija u Zagrebu dobio je posao u Centru za autizam i tako došao u Rijeku gdje je završio drugi studij za fizioterapeuta. Život je posvetio autističnoj djeci i djeci s poteškoćama u razvoju. Svoju je suprugu upoznao u Centru za autizam, gdje zajedno rade, a upravo ga je ona prijavila u MasterChef. Imaju petogodišnju kćer, a za obitelj najčešće kuha Marko. Oduvijek ga je zanimalo kuhanje, prema čemu i dalje gaji ljubav i strast.

LEON BABIĆ
24, Kloštar Ivanić

Leon je završio studij za održavanje zrakoplova u Velikoj Gorici. Živi s curom i psom. Kuhati je počeo kad su mu se roditelji preselili u Njemačku radi posla, a on je ostao živjeti sam u Hrvatskoj. S djevojkom je pogledao sve epizode MasterChefa i odlučio se prijaviti. Voli kuhati razne svjetske kuhinje, tijesta, peciva, pite, peciva za burgere i rolice od cimeta. Ako ikad bude u prilici birati glavnu namirnicu za sve kandidate, Leon kaže da će odabrati najtežu jer je MasterChef avantura i nema smisla da se kandidati štede kad su dogurali tako daleko.

MIROSLAV KORDIĆ
45, Čitluk

Miroslav Kordić sudjelovao je u prošloj sezoni MasterChefa. Prijavio se opet kako bi sam sebi dokazao da može bolje. Ne voli stvari ostaviti nedorečeno i puno je vježbao serviranje hrane te je svjestan da mora biti fokusiraniji, pa je ove godine spreman ići do kraja. Volio bi pobijediti, a ima i neke taktike kako osvojiti MasterChef.

Tko vam se najviše svidio?

glasova:

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju