Druga sezona nagrađivane dramske serije 'Good Doctor' od utorka, 25. lipnja na Novoj TV.

Američka uspješnica 'Good doctor' dramska je serija u čijem je središtu Shaun Murphy, mladi kirurg koji oduševljava sve oko sebe svojim specifičnim načinom razmišljanja. Freddie Highmore, koji je za glavnu ulogu u seriji bio nominiran za prestižnu nagradu Golden Globes, tumači doktora Shauna, autističnog genija koji stvari oko sebe vidi drugačije od drugih.

Nakon što se u prvoj sezoni iz rodnog Wyominga preselio u San Jose kako bi radio u tamošnjoj bolnici, druga sezona serije donosi nove uzbudljive avanture glavnog lika koji je neprilagođen onome što ostali nazivaju normalnim. Shaun svakom slučaju pristupa na sebi svojstven način, a uvid u njegov svijet gledatelji postupno upoznaju kroz odnose s pacijentima i kolegama koji ponekad nemaju razumijevanja za njega jer smatraju da nije sposoban funkcionirati u takvom okruženju.

U drugoj sezoni Shaun i Jared, nakon što je dr. Andrews ocijenio stažiste bolnice St. Bonaventure, odlučuju pokrenuti mobilnu kliniku za pacijente u sirotinjskoj četvrti. Dok raspravljaju kako bi Andrewsova negativna ocjena mogla zakomplicirati Jaredov skorašnji prelazak u bolnicu u Coloradu gdje će nastaviti stažirati, prilikom liječenja apscesa zuba jednog beskućnika Shaun posumnja da čovjek ima meningitis. No kad Harryjevi nalazi budu negativni, Jared se zabrine da će mu traćenje dragocjenih resursa samo otežati odlazak iz bolnice.

Dok Glassman razmatra operaciju tumora na mozgu, Andrews očekuje dobar publicitet zbog Melendezova prijedloga transplantacije srca na postojeće srce Melanie Arnott. Nakon otkrića da Melanie ima aneurizmu zbog koje je postupak još rizičniji, Melendez želi otkazati operaciju, no predomisli se kad Claire predloži inovativno rješenje. Melanie i njezin sin Elliot pristanu pa Melendez i tim započinju transplantaciju. Ali kad se ispostavi da je kompliciranije nego što su očekivali, Melendez improvizira i brzo je spašava, a Claire dobiva zadaću završiti operaciju koja bez njezine snalažljivosti ne bi uspjela.

Shaun pronalazi dokaze da Harry ima potencijalno smrtonosan tumor na mozgu pa moli Jareda da mu pomogne prije nego što bude prekasno. Kad saznaju da je Harry zapravo Edward Austin koji je prije nekoliko godina napustio svoju obitelj, Shaun obeća da će ga vratiti u život koji je ostavio za sobom. Nakon operacije koja je čovjeku spasila život, Andrews je prisiljen ponovno razmotriti loše ocjene koje onemogućuju Jaredov odlazak u Colorado. Claire moli Jareda da ostane i pruži još jednu priliku njoj i bolnici, ali on ipak odlučuje otići. Shaun se vraća kući nakon napornog dana gdje ga čeka prijateljica Lea.

 

U galeriji pogledajte što vas očekuje u drugoj sezoni:

 Drugu sezonu nagrađivane dramske serije 'Good doctor' pratite od utorka, 25. lipnja na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju