Dobitnici nagrade bit će proglašeni na svečanoj ceremoniji u Cannesu 14. listopada 2018. godine.

Povodom Svjetskog nogometnog prvenstva, Nova TV je ljubiteljima ovog sporta omogućila praćenje dotad neviđenih analiza odigranih utakmica reprezentacije pomoću tehnologije proširene stvarnosti, a ovaj inovativan projekt prepoznat je i od strane stručnog žirija prestižne međunarodne nagrade ''Content Innovation Awards''.

Osim najgledanije televizije u Hrvatskoj, u kategoriji ''Virtual reality initiative of the year'' finalisti prestižne nagrade su i veliki BBC Sport koji je također prijavio projekt vezan za nedavno održano Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, te AMC Networks International za projekt Odisea/Odisseia.

''Inovativnost i izvrsnost je još jednom prepoznata, a ulazak u finale ove nagrade samo nam je dodatna motivacija i dokaz da se ulaganje u tehnologiju, nove medije i originalne marketinške alate isplati. Raduje nas da i gledatelji i struka prepoznaju kvalitetu i jedinstveno televizijsko iskustvo koje Nova TV svakodnevno kreira'', izjavila je Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga PR-a i korporativnih komunikacija.Podsjetimo, tijekom cijelog Svjetskog nogometnog prvenstva gledatelji Dnevnika Nove TV su u sklopu sportske rubrike imali priliku, osim svakodnevnih reportaža i javljanja uživo iz Rusije, pratiti i atraktivne taktičke analize utakmica, upravo zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji proširene stvarnosti.

U zagrebačkom studiju je Milan Stjelja, uz stručnog sukomentatora Jerku Leku, detaljno analizirao utakmice hrvatske reprezentacije uz jedinstveni 3D prikaz igrača koji, u stvarnom prostoru na zaslonu osjetljivom na dodir, trče, dodaju loptu ili zabijaju golove. Ovom naprednom tehnologijom, koja omogućava digitalnu rekonstrukciju ključnih trenutaka utakmica, gledateljima su na atraktivan način bile prikazane taktike igre i rezultati do kojih su one dovele, a u Dnevniku Nove TV premijerno je predstavljena već nakon utakmice Hrvatska-Senegal.Ovim projektom omogućen je jedinstveni televizijski doživljaj, još neviđen na ovim prostorima.

Dobitnici nagrade bit će proglašeni na svečanoj ceremoniji u Cannesu 14. listopada 2018. godine.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju