Gledatelji Nove TV odsad mogu uživati u brojnim prednostima hibridne televizijske usluge.

Gledatelji Nove TV odsad mogu uživati u brojnim prednostima hibridne televizijske usluge HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Ova usluga, koju je Nova TV uvela prva u Hrvatskoj, kombinira emitiranje televizijskog programa s internetskom uslugom i na taj način omogućava potpuno novo i poboljšano iskustvo gledanja televizije.

HbbTV pokreće se jednostavnim pritiskom na crveni gumb daljinskog upravljača, a usluzi se pristupa potpuno besplatno i bez registracije.

Usluga gledateljima omogućava da preko svojih TV prijamnika pročitaju najnovije vijesti s portala DNEVNIK.hr, provjere ažurirane vremenske prognoze, gledaju svoje omiljene sadržaje u bogatoj video-arhivi Nove TV i Doma TV-a ili se zabavljaju igrajući ponuđene igre.

Nova HbbTV usluga, koju je za Novu TV razvila tvrtka Mautilus, predstavlja atraktivan i napredan način korištenja televizije. Zasad je dostupan na većini pametnih TV prijamnika koji programu pristupaju putem DTT signala, spojeni su na internet te podržavaju ovaj standard.

“HbbTV predstavlja spoj klasičnog linearnog emitiranja televizijskog programa te nekih od usluga dostupnih preko Interneta kao što su news portali, video na zahtjev, servisne informacije i slično. Te usluge se tim standardnom čine dostupnima svim gledateljima koji posjeduju televizore koji podržavaju HbbTV, a upravljanje sa njima je jednostavno jer se sve radi preko daljinskog upravljača televizora. Riječ je o međunarodno prihvaćenom standardu koji donosi ETSI (European Telecommunications Standards Institute) pa je implementacija usluge na televizorima svih proizvođača jednaka što ga čini pogodnim za implementaciju i korištenje”, pojasnio je Srećko Husnjak, direktor tehnike Nove TV.


Za sva pitanja o korištenju HbbTV usluge Nove TV, slobodno se obratite na hbbtv@novatv.hr.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju