Tijekom izborne večeri gotovo 1.500.000 gledatelja provjerilo je što se događa s izborima u Hrvatskoj, upravo na Novoj TV

Nova TV ponovno je potvrdila status najgledanije televizije na hrvatskoj medijskoj sceni. Tjednima prije dana odluke na parlamentarnim izborima, Nova TV je kroz brojne reportaže i priloge informirala gledatelje, a na izborni dan i noć potvrdila je još jednom kvalitetu i vjerodostojnost informativnog programa, što su gledatelji diljem Hrvatske ponovno prepoznali.


Emisiju Izbori 2016 Specijal, koju je vodio Mislav Bago, a emitirala se od 18 sati do 19 sati, pratilo je više od 22% gledatelja koji su u to vrijeme bili pred malim ekranima.


Prve izlazne ankete Nova TV objavila je u 19 sati, što je pratilo 315 tisuća gledatelja, odnosno 25% gledatelja koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima.


Dnevnik Nove TV, koji su vodili Marija Miholjek i Saša Kopljar, i u izbornom danu bio je prvi odabir gledatelja, 550 tisuća gledatelja informiralo se gledajući Dnevnik Nove TV, koji je ostvario čak 38% udjela u gledanosti. Čak 40% punoljetnih građana pred malim ekranima pratilo je upravo središnju informativnu emisiju Nove TV. Dnevnik Nove TV bio je za čak 96% gledaniji od prvog slijedećeg konkurenta te 218% od drugog u tom slotu.


Rezultati izbora prikazani su uz pomoć najmodernije tehnologije iz studija i uživo s Markova trga 3D grafičkim prikazima projekcije sastava sabora. Po prvi puta u Hrvatskoj, Mislav Bago pomoću posebnog programa uživo je slagao i potencijalne koalicije te gledateljima prikazao omjere snaga.


Uz emisiju Izbori 2016, od 21:08 sati pa sve do kasno u noć, bilo je 280 tisuća gledatelja. Čime je emisije pod voditeljskom palicom Mislava Bage ostvarila 23% udjela u gledanosti.


U nedjelju je Mislav Bago prezentirao iz minute u minutu sve aktualnosti i zanimljivosti vezane uz izbore iz virtualnog studija, zajedno s posebnim gostima - prof.dr.Tihomirom Cipekom, Biancom Matković te Željkom Antunović.


Gledatelji su imali priliku pratiti reakcije u stožerima kandidata na izborima gdje ih je kontinuirano izvještavao tim najiskusnijih reportera Nove TV - Ivana Petrović, Andrija Jarak, Tatjana Krajač, Ivana Brkić Tomljenović, Anita Martinović, Josipa Krajinović, Barbara Štrbac, Martina Bolšec, Vjekoslav Đaić, Ivan Čorkalo, Petra Fabian Kapov. Jedno od zaštitnih lica Informativnog programa Petar Pereža javljao iz Državnog izbornog povjerenstva. Dnevni urednik cijelog programa u nedjelju bio je Branimir Felger.

Izvor: AGB Nielsen
TG: 18+
Period: 11.09.2016.
 

Sučeljavanje koja se pod voditeljskom palicom Mislava Bage, emitirala u petak, zadnjeg dana kampanje, od 20:11 do 21:40 sati ostvarilo je izuzetne rezultate gledanosti: čak 47% od ukupnog broja punoljetnih gledatelja pred malim ekranima pratilo je emisiju, znači gotovo svaki drugi gledatelj.

Prema neslužbenim podatcima AGB Nielsena, čak 656 tisuća gledatelja starijih od osamnaest godina gledalo je sučeljavanje na Novoj TV.

Izvor: AGB Nielsen
TG: 18+
Period: 9.09.2016.

Ovim je rezultatima najgledanija televizija još jednom opravdala povjerenje brojnih gledatelja koji već sedam godina za redom u daleko najvećem broju biraju informativni program Nove TV.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju