Od idućeg tjedna kreću i prvi formati koji nas aktivno uvode u nadolazeće razdoblje

U superizbornoj godini građani Hrvatske će na izbore izlaziti čak triput. Ove godine istječe mandat i Vladi i hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću, a odlučuje se i o predstavnicima u Europskom parlamentu. Ususret nadolazećim izborima, Nova TV započinje sa svojim izbornim programom kojim će, u različitim formatima, gledateljima kontinuirano donositi najvažnije informacije koje će im olakšati izbornu odluku.

Redakcija informativnog programa sa svojim timom iskusnih novinara, reportera i komentatora rade intenzivno na izbornom projektu, a od idućeg tjedna kreću i prvi formati koji nas aktivno uvode u nadolazeće razdoblje.

Tako od utorka, 20. veljače započinju i prva sučeljavanja pod voditeljskom palicom poznate političke reporterke Sabine Tandare Knezović, koja u svoju „Demontažu“ u studiju Dnevnika Nove TV dovodi predstavnike parlamentarnih stranaka koji će se izjasniti o raznim temama i svojim političkim programima. Sudionici sučeljavanja će uživo odgovarati po jasnim pravilima i u ograničenom vremenskom razdoblju, a imat će pravo i na replike. Neke od tema o kojima će Tandara Knezović razgovarati sa sugovornicima su: ekonomija, gospodarstvo, pravosuđe, korupcija, demografija, obrazovanje i ideološke teme.

„Svako sučeljavanje je prilika da građani, u jednoj široj formi, čuju kako razmišljaju parlamentarne stranke. Prilika i za političare da se sučele s političkim neistomišljenicima i da se argumentirano prepucavaju. U kampanji će predstavljati političke programe i pričati ciljano što žele, a u 'Demontaži' ćemo mi pitati i tražiti odgovore na ono što građane konkretno zanima“, izjavila je Tandara Knezović.

„Demontaža“ će se tjedno izmjenjivati s drugim izbornim projektom Nove TV - podcastom Hrvoja Krešića pod nazivom „Krešendo“ čija nas premijera očekuje 27. veljače. Ovaj iskusni i javnosti poznati politički reporter u nešto opuštenijem tonu razgovarat će s iskusnim hrvatskim političarima, a gledatelji će imati priliku otkriti kako politika zapravo funkcionira i što se sve događa iza kulisa.

„Što se zaista krije iza političkih odluka, i kako se one uopće donose? Kako postati saborski zastupnik, kako zastupnik u Europskom parlamentu, a kako predsjednik Republike? Kako se kroji državni proračun, a kako vodi politička kampanja? Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja na koja ćemo odgovore dobiti u podcastu i to izravno od najmoćnijih i najpoznatijih hrvatskih političara, a saznat ćemo i njihove osobne priče koje dosad još nismo imali prilike čuti“, najavljuje Krešić.

Oba formata prenosit će se uživo na portalu DNEVNIK.hr, društvenim mrežama Nove TV i platformi Spotify, a najzanimljivije dijelove prikazat će i središnja informativna emisija Dnevnik Nove TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju