Najviše gledatelja ispratilo staru i dočekalo novu 2024. uz Novu TV

Posljednji sati 2023. godine u mnogobrojnim domovima zemlje bili su rezervirani za Novu TV. Kao uvertiru u najzabavniji doček na televizijama, gledatelji su proveli uz najgledaniju središnju informativnu emisiju - Dnevnik Nove TV koji je ostvario 31 posto udjela u gledanosti. Dočeci Nove godine diljem zemlje i svijeta, intervjui uživo s izvođačima koji su zabavljali građane na glavnim trgovima hrvatskih gradova, aktualne vijesti iz zemlje i svijeta, pregled tema koje su obrađene unutar rubrike Poziv te što se sve promijenilo nakon njih, sportski pregled 2023., kao i pregled događaja koji su obilježili proteklu godinu u komentaru Ivane Petrović neke su od tema uz koje se informiralo više od 444 tisuća gledatelja, a Dnevnik Nove TV dosegnuo je više od 918 tisuća gledatelja. Od svog prvog konkurenta bio je gledaniji za 69 %, a od drugog za 56 %.

Odmah nakon Dnevnika Nove TV novogodišnji program Nove TV, koji već tradicionalno na male ekrane donosi nastupe najpoznatijih izvođača iz zemlje i regije, i ovoga je puta osigurao najzabavniji i najveseliji ispraćaj stare godine, a da je najviše gledatelja upravo uz Novu TV zakoračilo u 2024. godinu potvrđuju podaci o gledanosti emisije "I godina Nova 2024." koja je ostvarila 46 posto udjela u gledanosti. U prosjeku je svaku minutu emisije pratilo više od 600 tisuća gledatelja, a emisija je dosegnula preko 1.46 milijuna gledatelja.

"I godina Nova 2024." bila je najgledanija TV emisija posljednjeg dana godine, a u slotu emitiranja od svog prvog konkurenta bila je više od duplo gledanija, točnije za 169 %, dok je od drugog bila gledanija za čak 735 %.

Gledatelji su staru godinu ispratili uz najveće hitove Lidije Bačić, Žanamari Lalić, Nede Ukraden, Halida Bešlića, Željka Bebeka, Maje Šuput, Jelene Rozge, Zlatka Pejakovića, Vlade Kalembera, Miroslava Škore, Elija Piska, Jurice Pađena, Saše Lozara, Davora Radolfija, Alke Vuice, Baruna, grupe Vigor, a pridružili su im se i omiljeni glumci najgledanije domaće dramske serije "Kumovi" poput Žarka Radića, Uršule Najev, Momčila Otaševića, Mije Keve, Mirne Mihelčić, Domagoja Ivankovića, Lovre Kondže, Barbare Vicković, Stojana Matavulja te Nike Barišić.

Nakon emisije "I godina Nova 2024.", koja je bila uvjerljivo najgledanija novogodišnja emisija, zabava na Novoj TV nastavila se do ranojutarnjih sati uz glazbene hitove koji su se nizali u emisiji "S Novom do jutra", a prvi dan nove 2024. godine također je protekao u znaku Nove TV. Najgledaniji sadržaj dana bila je turska sapunica "Zlatni kavez", a prva epizoda druge sezone ove iščekivane serije prikovala je gledatelje uz ekrane. Epizoda je ostvarila 28,7 % udjela u gledanosti. Svaku minutu epizode pratilo je preko 456 tisuća gledatelja, a epizoda je dosegnula preko 720 tisuća gledatelja. Od svog prvog konkurenta u vremenskom slotu bila je gledanija za 26 %, dok je od drugog konkurenta bila trostruko gledanija, za čak 210 %.

Osim "Zlatnog kaveza", Vijesti Nove TV, Dnevnik Nove TV i IN magazin zauzeli su i sljedeća tri mjesta najgledanijih sadržaja u danu.

 

Izvor: UMTG: pružatelj podataka: AGB Nielsen; Period: 31.12.2023.-1.1.2024.; TG: 4+; CSHR%, AMR%, AMR, RCH

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju