U Hrvatskoj udruzi poslodavaca danas je održana svečanost primanja novih tvrtki i medijskih kuća u „Inicijativu 30%“, a među njima je i Nova TV.

„Inicijativa 30%“ kojom se zagovara veća zastupljenost žena na upravljačkim pozicijama, odnosno, ravnopravnost prilika utemeljili su 2018. godine Veleposlanstvo Kanade i Hrvatska udruga poslodavaca te čelnici 14 tvrtki u Hrvatskoj. ''Inicijativi 30%'' se sada priključuje 14 novih uglednih tvrtki, odnosno nacionalnih medijskih kuća. Nova TV jedna je od tvrtki koje su se priključile „Inicijativi 30%“, zajedno sa: A1 Hrvatska d.o.o., Addiko Bank d.d., Adria Media Zagreb d.o.o., Deloitte Savjetodavne Usluge d.o.o., Energia Naturalis d.o.o., Ernst & Young d.o.o. Hanza Media d.o.o., IBM Hrvatska d.o.o., Lider media d.o.o., Media servis Global d.o.o., N1, Specijalna bolnica Sv. Katarina i 24 sata d.o.o.

Tvrtke koje se priključuju ''Inicijativi 30%'' izražavaju spremnost stvarati jednake prilike za žene i muškarce na upravljačkim pozicijama uz izvrsnost i stručnost kao najvažnije kriterije profesionalnog uspjeha i napredovanja. Pružanje jednakih prilika svim zaposlenicima omogućava tvrtkama puno iskorištavanje potencijala zaposlenika, njihovih talenata, znanja i iskustva. Tvrtke koje se priključuju ''Inicijativi 30%'' izražavaju spremnost sudjelovati u aktivnostima koje promiču ravnopravnost prilika u poslovnom svijetu te vrijednosti koje proizlaze iz ''Inicijative 30%'' prenositi dionicima društva.

''Kako bi preživjele i napredovale u današnjem složenom globalnom okruženju, organizacije moraju potaknuti promjene u kulturi, inkluziju, inovacije te prihvaćati raznolikosti. U skladu sa svojom vizijom i vrijednostima kompanije, Nova TV potiče razvoj svakog zaposlenika u potpunosti neovisno o spolu, već slaveći uspjehe, kreativnost i znanje. Danas Nova TV u redovima svog top menadžmenta broji 60% žena. Jednako tako, Nova TV već godinama kreira prilike i projekte s ciljem osnaživanje žena i njihovog položaja u društvu i korporativnom svijetu, poput projekta Zadovoljna akademija, stoga je priključivanje hvalevrijednoj Inicijativi 30% bio prirodan korak ka ostvarenju tog cilja'', izjavila je Diana Roginić, članica Uprave Nove TV koja je danas prisustvovala u svečanom događaju priključenja tvrtki u ''Inicijativu 30%''.

Posebna gošća događaja bila je predsjednica Uprave Jimmy CHOO za SAD, Kanadu i Južnu Ameriku, Tanya Golesic koja je uz ostalo istaknula: „U kompanijama je balans nužan za postizanje boljih poslovnih rezultata. Bez rodne ravnopravnosti, nedostaje nam raznolikost u vještinama potrebna za pomicanje poslovne strategije u pozitivnom smjeru, jer s raznolikim timovima imamo i raznolik način razmišljanja.”

Na panel diskusiji o upravljanju uspješnim tvrtkama i važnosti osiguravanja ravnopravnih prilika za muškarce i žene kada su u pitanju i najviše upravljačke razine uz Tanyu Golesic, govorili su Lada Tedeschi Fiorio, potpredsjednica Nadzornog odbora Atlantic Grupe koja s 1. listopada 2019. preuzima funkciju članice Uprave za poslovni razvoj i strategiju Atlantic Grupe i Joe Bašić, predsjednik Uprave MPG Southeast Europe.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju