Nova TV imala je najgledaniji središnji dnevnik, zabavnu emisiju i seriju

Prema podacima AGB Nielsena, tijekom prosinca 2016. godine Nova TV bila je najgledanija televizija u Hrvatskoj, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu kada je ostvarila udjel gledanosti od 32,2% među ciljnom skupinom 4+.  Doma TV bila je najgledaniji specijalizirani kanal i u cjelodnevnom i udarnom terminu, a Nova TV grupa (Nova TV i Doma TV) zauzela je prvo mjesto u udarnom terminu s ostvarenih 40% udjela gledanosti.

Osim toga, Dnevnik Nove TV bio je najgledaniji središnji dnevnik, Tvoje lice zvuči poznato najgledanija zabavna emisija, a Sudbina najgledanija serija.


Među top 10 najgledanijih formata, Nova TV zauzela je čak 6 mjesta, od čega pet vodećih. Tako je Dnevnik Nove TV, osim što je bio uvjerljivo najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj, u prosincu bio i najgledanija emisija općenito. S udjelom gledanosti 36,2%, najvažnije vijesti dana u Dnevniku Nove TV u prosjeku je pratilo gotovo 650.000 gledatelja. Snagu svojeg informativnog programa Nova TV dodatno potvrđuje i činjenicom da su Vijesti u 17 bile najgledanije popodnevne vijesti koje je u prosjeku pratilo više 450.000 gledatelja, s ostvarenim udjelom od 34%.


Osim informativnog, Nova TV može se pohvaliti i popularnošću svog zabavnog programa – u prosincu je zauzela prva četiri mjesta na ljestvicama top 10 zabavnih emisija i serija.

Od svih zabavnih i lifestyle emisija gledatelji su najviše pratili show Tvoje lice zvuči poznato, koji je ostvario 33,5% udjela gledanosti. Druga najgledanija zabavna emisija bila je Farma, dok su i treće i četvrto zauzeli formati Nove TV – novogodišnji program te IN magazin.


 


Nova TV imala je i najpopularnije serije, najgledanija je proteklog mjeseca bila turska dramska serija Sudbina s udjelom gledanosti od 32,7%, a priču Kahramana i Elife u prosjeku je pratilo više od 600.000 gledatelja. Među top 10 su i humoristična Lud, zbunjen, normalan, dramska Zlatni dvori, turska Anđeli te domaća Zauvijek susjedi te američka akcijska serija Škorpion koju prikazuje Doma TV.
 

Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: 1.- 31.12.2016.
Ciljna skupina: 4+

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju