Veliki uspjeh na međunarodnoj sceni medijske industrije.

Da Nova TV ozbiljno ulaže u nove medije i digitalni marketing dokazuje još jedan uspjeh na međunarodnoj sceni medijske industrije.

Ovaj put radi se ulasku TLZP kampanje na društvenim mrežama u finale prestižne nagrade Digiday Awards u kategoriji 'Best use of Social'.

Popularni show ''Tvoje lice zvuči poznato'' je i sa svojom petom sezonom bio najpopularnija zabavna emisija proljetne sheme 2018. godine, a sjajne rezultate osim gledanosti show je postigao i na digitalnim platformama, posebice društvenim mrežama.




Show se brojnim inovativnim formatima i alatima približio mlađoj publici. Zbog specifičnosti bodovanja u showu u kojem bodove dodjeljuju članovi žirija i kandidati međusobno, publici je bio ponuđen kanal i sadržaj za izražavanje mišljenja i potpore favoriziranim kandidatima. Koristili su se elementi gameifikacije i sadržaji koji potiču znatiželju i predstavljaju izazov za korisnike. Kreiran je čitavi niz inovativnih formata, primarno prilagođenih za objavu na Instagramu, a pokrenut je tijekom sezone i verificirani Giphy kanal koji je ostvario 47,5 milijuna Giphy pregleda. Show je zabilježio 70% povećanje u broju pretplatnika na YouTubeu tijekom sezone, ostvario 28 milijuna pregleda na toj društvenoj mreži, te okupio 200 tisuća Facebook fanova i 40 tisuća Instagram pratitelja.



''Jako smo sretni i ponosni što je još jedan projekt digitalnog marketinga Nove TV prepoznat od strane međunarodnih marketinških stručnjaka. Ovo je sad već peto ovogodišnje priznanje za digitalne projekte te nas raduje da su naše ekstenzije televizijskog sadržaja u online sferu prepoznate kao izvrsne i inovativne.'' – izjavila je Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga PR-a i korporativnih komunikacija.

Osim ulaska u finale Digiday Awarda za projekt TLZP social, Nova TV je trenutno u iščekivanju i dodjela nagrada za projekt Zadovoljna akademija koji je ušao također u finale za dvije nagrade: ''The Native Advertising Awards'' te nagrade ''Digiday Marketing & Advertising awards Europe'', a proglašenje dobitnika Digiday Awardsa bit će na gala večeri u New Yorku 14. studenog.

Proglašenje finalista može se pogledati na službenom YouTube videu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju