Informativne emisije Dnevnik Nove TV, popodnevne i Večernje vijesti – uvjerljivo najgledaniji, kao i hit show Nove TV – Supertalent

Nova TV je najgledanija televizija u Hrvatskoj, o čemu svjedoče najnoviji podaci gledanosti AGB Nielsena za lipanj 2016. U udarnom terminu među konkurencijom ističe se rezultat Nove TV od 29,0 posto udjela gledanosti, a kanal je najgledaniji u lipnju i prema rezultatima cjelodnevne gledanosti (21,1 posto). Nova TV grupa, koja obuhvaća dva televizijska programa – Novu TV i Doma TV – u proteklom mjesecu ostvarila je i najveći udio gledanosti u udarnom terminu u usporedbi s konkurentskim grupama - i to s udjelom od 34,2 posto.

Informativni program Nove TV svojom kvalitetom i relevantnošću ponovno je opravdao povjerenje gledatelja ostvarivši rezultat kojim je i sveukupno najgledaniji informativni program u zemlji zauzevši vrh u trima segementima: središnjih dnevnika, popodnevnih i večernjih vijesti.

Najgledanija središnja informativna emisija Dnevnik Nove TV i proteklog mjeseca se smjestila na prvom mjestu s gotovo dvostruko većim brojem gledatelja od konkurencije. Udio gledanosti Dnevnika Nove TV iznosio je 36,1 posto. Da je za svoj izvor informacija uslijed političkih zbivanja s nizom presedanskih slučajeva najviše gledatelja biralo najgledaniji informativni program Nove TV pokazuju i rezultati gledanosti popodnevnih Vijesti (35,2 posto) i Večernjih vijesti Nove TV (22,8 posto) koje su i u tim terminima i foramtima ispred svake konkurencije te i njima gledatelji ukazuju najveće povjerenje.

Pored kvalitetnog i pravovremenog informiranja gledatelji Nove TV su se proteklog mjeseca najviše zabavljali i uz najgledaniju zabavnu emisiju TV programa ovog lipnja, Supertalent – talent show Nove TV kojeg je pratilo čak preko 500 tisuća, odnosno 32,3 posto gledatelja. U TOP 5 najgledanijih zabavnih emisija u Hrvatskoj, pored Supertalenta na samom vrhu, smjestio se i IN magazin Nove TV, čime ova emisija zadržava titulu najgledanije lifestyle i showbiz emisije.


Pored toga, u TOP 10 najgledanijih televizijskih formata u lipnju, u kojem uvjerljivo dominiraju nogometne utakmice proteklog EP, smjestile su se čak dvije dramske serije Nove TV. Tuđi život, turska hit serija koju je vjerno pratilo 576 tisuća gledatelja, a gotovo identičan broj uživao je i u popularnoj domaćoj seriji Kud puklo da puklo. Tijekom mjeseca lipnja gledatelji u Hrvatskoj vjerno su pratili i opuštali se uz popularne televizijske serije, a uvjerljivo je najviše gledatelja uživalo u serijama Nove TV. To pokazuje podatak da je 8 serija Nove TV unutar TOP 10 najpopularnijih serija, a i najgledaniji film u lipnju „Posljednji gospodar zraka“ također je prikazan na Novoj TV što pokazuje uvjerljivu dominaciju Nove i u ovom televizijskom segmetnu.

Izvor: AGB Nielsen
Period: 1.6. – 30.6. 2016.
Ciljna skupina 4+

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju