Najgledaniji informativni program u Hrvatskoj izbore za Europski parlament će pratiti tijekom cijelog dana na svim svojim platformama.

 U nedjelju, 26. svibnja hrvatski građani izlaze na izbore za Europski parlament, a informativni tim vodeće televizije u Hrvatskoj, Nove TV, pripremio je bogat specijalni program u kojem će se EU izbori pratiti tijekom dana i u večernjem terminu kroz brojne analize, zanimljiva gostovanja i javljanja najjačeg novinarskog tima s terena.

Izborni dan u programu Nove TV započinje 'Vijestima' u 13 sati, u kojima će gledatelji moći vidjeti prve izjave s birališta i prve procjene izlaznosti građana na izbore, a nastavlja se 'Vijestima' u 17 sati. Specijalna emisija 'EU izbori' počinje u 18 sati, a bit će emitirana iz vanjskog studija u jedinstvenom ambijentu na zagrebačkom Gradecu. U izbornom studiju gledatelje će kroz program voditi Mislav Bago, a priključit će mu se urednica vanjske politike Nove TV Ivana Petrović, kao i politički analitičar Nove TV Tihomir Cipek, ali i drugi zanimljivi gosti.

 

„Naše ekipe cijeli će dan provesti na terenu s biračima o čemu ćemo izvještavati u posebnim i redovitim informativnim emisijama. Tijek izbora, izlazne ankete, razgovore s gostima i događanja u stožerima publika će moći pratiti na svim našim platformama jer poseban sadržaj pripremamo i za društvene mreže te portal DNEVNIK.hr. Urednica cjelodnevnog programa je Anita Martinović“, otkrila je direktorica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Odmah nakon zatvaranja birališta, u 19 sati gledatelji će moći vidjeti prve procjene rezultata - izlazne ankete, a najnovije i najrelevantnije informacije gledatelji će moći pratiti i u sklopu 'Dnevnika Nove TV' u 19:15 koji će voditi Marija Miholjek i Saša Kopljar. U večernjem terminu, u 22:50 na Novoj TV počinje drugi dio emisije 'EU izbori', u kojoj će gledatelji moći vidjeti i prve privremene rezultate izbora koje će objaviti Državno izborno povjerenstvo.

„Kao i svaki put za vrijeme izbora, tijekom cijelog dana pripremamo dinamičan program ispunjen iscrpnim analizama i atraktivnim ekskluzivnim sadržajem, a naši će reporteri uživo biti na svim ključnim mjestima“, izjavio je Mislav Bago.


Poznata reporterska lica Nove TV Andrija Jarak, Sabina Tandara Knezović, Barbara Štrbac, Josipa Krajinović, Paula Klaić Saulačić, Martina Bolšec Oblak, Dino Goleš, Ivan Forjan i Vjekoslav Đaić tijekom večeri će donositi reakcije iz stranačkih stožera, Državnog izbornog povjerenstva i Kuće Europe, a novinarka Barbara Golja donijet će zanimljiv pogled na to što je članstvo u Europskoj uniji donijelo Hrvatskoj i njezinim stanovnicima.

„Projekt EU izbori započeli smo prije nekoliko mjeseci i na njemu je angažirana ne samo jaka uredničko-novinarska ekipa, nego i vrhunski kolege iz grafike, tehnike i produkcije. Od izbora do izbora trudimo se ponuditi gledateljima sadržajne i vizualne novosti. Tako će biti i ovoga puta“, zaključila je Ksenija Kardum.

U nedjelju, 26. svibnja ne propustite pratiti izbore za Europski parlament na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju