Najviše gledatelja uz utakmice Vatrenih, informativni program, dramske serije Nove TV te zabavnu emisiju 'Supertalent'

 Nova TV potvrdila je status najgledanijeg nacionalnog televizijskog kanala u Hrvatskoj rezultatima istraživanja gledanosti za rujan. Izvrsne rezultate gledanosti Nova TV ostvarila je u udarnom terminu s 35 posto udjela u gledanosti te tijekom cijelog dana s 24,2 posto i tako pokorila konkurenciju. Doma TV i u rujnu je bila najgledaniji specijalizirani kanal u Hrvatskoj sa 7,5 posto udjela u gledanosti u udarnom terminu i 7,1 posto udjela u gledanosti tijekom cijeloga dana.

Najveći broj gledatelja u rujnu pratio je prijenose nogometnih utakmica Vatrenih sa Slovačkom i Azerbajdžanom. Prijenos kvalifikacijske utakmice Hrvatska-Slovačka pratilo je više od 965 tisuća gledatelja, uz ostvarenih 63,8 posto udjela u gledanosti, a utakmicu Hrvatska-Azerbajdžan pratilo je više od 841 tisuća gledatelja, uz ostvarenih 66,3 posto udjela u gledanosti. Osim kvalifikacijskih utakmica, više od 555 tisuća gledatelja pratilo je emisiju 'Kvalifikacije za Europsko prvenstvo' koja je ostvarila 49,5 posto udjela u gledanosti. Kao najgledanija zabavna emisija istaknuo se 'Supertalent' koji je u prosjeku pratilo više od 630 tisuća gledatelja, s 43,7 posto udjela u gledanosti. Odlične rezultate ostvarila je i lifestyle emisija 'IN magazin' koju je u prosjeku pratilo više od 231 tisuća gledatelja, uz 28,4 posto udjela u gledanosti.

I u rujnu je 'Dnevnik Nove TV' zadržao status najgledanije središnje informativne emisije u Hrvatskoj, s ostvarenih 39,7 posto udjela u gledanosti i više od 494 tisuće gledatelja. Najgledanije popodnevne vijesti u Hrvatskoj također su bile 'Vijesti Nove TV' u 17 sati koje su u rujnu ostvarile 30,2 posto udjela u gledanosti, s više od 238 tisuća gledatelja. Uspjeh u gledanosti nastavljaju i 'Večernje vijesti' na Novoj TV koje s 30,7 posto udjela u gledanosti i više od 211 tisuća gledatelja ostaju najgledanije vijesti u večernjem terminu.

U rujnu je najviše gledatelja pratilo serije domaće produkcije. Najgledanija serija bila je humoristična serija 'Na granici' koju je u prosjeku pratilo više od 568 tisuća gledatelja, uz ostvarenih 40,9 posto udjela u gledanosti. Slijedi je dramska serija 'Drugo ime ljubavi' koja je u prosjeku privukla više od 535 tisuća gledatelja, uz ostvarenih 36,9 posto udjela u gledanosti. Turska hit serija 'Fazilet i njezine kćeri' i u rujnu je obilježila izvrsne rezultate s udjelom u gledanosti od 33,6 posto, a pratilo ju je u prosjeku više od 386 tisuća gledatelja. Među deset najgledanijih serija ušle su i humoristična serija 'Lud, zbunjen, normalan', dramska serija 'Larin izbor' te kriminalistička serija 'Mentalist'.

Najgledaniji film u rujnu bila je napeta akcija 'Jack Reacher: Nema povratka' s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi kojeg je pratilo više od 263 tisuće gledatelja, a ostvario je čak 27,4 posto udjela u gledanosti. Izvrsne rezultate gledanosti postigla je i kriminalistička drama 'Šetnja među grobovima', koju je pratilo više od 211 tisuća gledatelja uz 23,3 posto udjela u gledanosti, a slijedi je akcijski film 'Wonder Woman' uz koji je bilo više od 200 tisuća gledatelja, s udjelom u gledanosti od 23,5 posto.

Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: rujan 2019.
Ciljna skupina: 4+

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju