Doseg od gotovo 440 tisuća ljudi

Najgledaniji televizijski sadržaj koji je protekle subote pratio krunidbu kralja Charlesa III. bila je emisija Nove TV koja je u razdoblju svog emitiranja bila čak 540 posto gledanija od prvog konkurenta. Gledatelji pred malim ekranima imali su prilike pratiti ceremoniju krunidbe i najnovije događaje iz Westminsterske opatije u Londonu, a izravan prijenos ovog povijesnog događaja na Novoj TV dosegnuo je gotovo 440 tisuća ljudi.


Krunidba kralja Charlesa III. u srcu Londona okupila je uzvanike iz cijelog svijeta, a cijeli proces krunidbe te prve reakcije s mjesta događanja pratili su reporteri Ivana Petrović i Dino Goleš. Iz studija je specijalnu emisiju posvećenu krunidbi vodila Valentina Baus kojoj su se pridružili stručnjaci Marijana Grbeša i Božo Skoko, profesori na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu; Ivica Mandić, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za sigurnost, vojna pitanja i stručni sukomentator Nove TV; Ivana Nanut, dnevna urednica emisije IN magazin te Matija Vuica, modna dizajnerica, pjevačica i kostimografkinja koji su komentirali sve aspekte ovog važnog događaja – od povijesti kraljevske obitelji do trenutne političke situacije u Ujedinjenom Kraljevstvu.


Osim što je Nova TV emitirala najgledaniju emisiju posvećenu krunidbi, u subotu je Dnevnik Nove TV s 33 posto udjela u gledanosti bio najgledaniji u usporedbi sa svim središnjim informativnim emisijama, a pratilo ga je gotovo 320 tisuća gledatelja.

Izvor: UMTG; Pružatelj podataka: AGB Nielsen; Ciljna skupina 4+; Period: 6.5.2023.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju