Ususret lokalnim izborima, Dnevnik Nove TV dvaput tjedno donosit će reportaže o problemima s kojima se susreću gradovi i županije diljem Lijepe naše.

Ususret lokalnim izborima koji nas očekuju u svibnju iduće godine, Dnevnik Nove TV s početkom prosinca uvodi novu rubriku „Život u Hrvatskoj“ u sklopu koje će posjećivati različite sredine Lijepe naše i izvještavati o problemima s kojima se lokalno stanovništvo susreće.

Reporteri Dnevnika Nove TV dvaput tjedno će obilaziti hrvatske gradove i županije te gledatelje upoznati sa stvarnim stanjem svih onih stvari koje utječu na kvalitetu života u određenoj sredini: od prometne povezanosti, dostupnosti obrazovanja i zdravstvenih usluga pa sve do komunalnih i drugih problema s kojima se susreću. Njihove će reportaže pokazati što je aktualna lokalna vlast na nekom području učinila ili propustila učiniti u protekle četiri godine te što je građanima potrebno za kvalitetniji život.

„Kao i uvijek dosad, rano smo počeli s pripremama za lokalne izbore jer želimo gledateljima skrenuti pozornost na to koliko su oni važni. Lokalna vlast uređuje gotovo sve što neposredno utječe na kvalitetu naših života. Kada se ljutimo što nema dovoljno vrtića, što škole prokišnjavaju, što je cijena parkinga previsoka, a javni prijevoz nema dovoljno linija, kada se ljutimo što su nam gradovi zatrpani smećem – mi se u stvari ljutimo na lokalnu vlast. Sljedećih nekoliko mjeseci pokazat ćemo kako se živi diljem Hrvatske. Korona kriza stavila je na stranu mnoge probleme koji su važni za naše živote, ali to ne znači da će oni nestati. Kada na proljeće započne službena kampanja, političarima će biti puna usta obećanja, projekata i ideja kako baš sada riješiti ono što nisu riješili zadnjih 20 godina. Naša rubrika 'Život u Hrvatskoj' i sve što ćemo snimiti sljedećih mjeseci dat će dobar uvid u to što je istina, a što nije“, rekla je Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa Nove TV.

Rubrika će se prikazivati do početka izborne kampanje, a o svim saznanjima s terena ekipa Dnevnika Nove TV će u samoj kampanji propitivati kandidate te istražiti koji je njihov konkretni plan i program za određenu zajednicu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana u 19:15.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju