Je li znanost u pravu ili je ljubav mnogo kompleksnija nego što se misli?

'Ljubav na slijepo'  donosi odgovor na vječno pitanje – je li znanost u pravu ili je ljubav mnogo kompleksnija nego što se misli.

U današnje vrijeme sve je više usamljenih ljudi. Veze se raskidaju zbog najmanje sitnice i nitko više nije spreman boriti se za pravu i iskrenu ljubav, a brak, brak je postao gotovo nedostižni ideal. Stoga, kako bi se razbila ova ne tako mila statistika, slobodnim ljudima iz cijele Hrvatske u pomoć priskače stručna komisija kako bi im pomogla pronaći, ono što je u životu jedino važno i čemu svi teže, a to je ljubav.

Na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva, članovi komisije iskoristit će svo moguće znanje kako bi na osnovu profila slobodnih muškaraca i žena napravili idealan par. Analizirajući njihove psihološke profile kao i dosadašnju "romantičnu povijest", oni se trude napraviti spoj koji će garantirati uspjehom. Preklapat će se psihologija, astrologija, numerologija, biznis, menadžment i još mnoštvo područja, a sve zbog jednog, jedinog cilja – pronalaska idealnih partnera.

Kada se znanost usuglasi po pitanju dvoje ljudi, dobijamo zaručnički par. Oni će se vidjeti po prvi put tek pred komisijom. Potom se do kraja epizode prati da li je znanost bila u pravu. Kako će se novopečeni par snaći u novom okruženju? Jesu li spremni na kompromis ili će ponoviti greške iz prošlosti? Obzirom da je sreća teško dostižna, zaručnički će par morati uložiti puno truda kako bi ju dograbio. Jesu li u stanju to uraditi? Na papiru su oni možda idealni, ali u realnosti stvari mogu biti potpuno drugačije.

Kako bi dobili odgovor na pitanje jesu li se njihove zvijezde poklopile, pred njima će se naći niz zadataka koje će morati ispuniti, i sve to pod budnim okom stručne komisije koja će pratiti i analizirati svaki njihov potez. Publika će pak, s druge strane dobiti objašnjenje određenog ponašanja koje može prepoznati i kod sebe. Najbitnije od svega, oni će dati i rješenje za određeni problem, pa će se po prvi put gledatelji kod kuće ne samo zabavljati, već i educirati te tako njihove savjete primijeniti i na svoje ponašanje vezano za emotivne i bračne odnose.

Posljednjeg dana par će pred komisijom izreći svoju odluku. Saznat ćemo da li su odlučili svoju vezu podići na višu razinu ili svatko nastavlja svojim putem.


Stručna komisija

BORIS BLAŽINIĆ, psihologNa temelju dugogodišnjeg iskustva u zemlji i inozemstvu, profesor Boris Blažinić već sedam godina uspješno vodi Centar za razvoj osobnosti i Institut za kvalitetu i razvoj ljudskih potencijala. Profesor je psihologije i sudski vještak za psihologiju, ekspert za poslovnu psihologiju i razvoj ljudskih resursa.
Kao stipendist japanske Vlade završio je u Japanu specijalistički program „Management of Human Capacity Development Program“. Specijalizirao je Transakcijsku analizu i završio Neuro-lingvističko programiranje u Londonu.

LJILJANA IGRIĆ, gestalt psiholog

Prof.dr.sc. Ljiljana Igrić je uz znanstveno-nastavne aktivnosti na Sveučilištu u Zagrebu kao redovni profesor u trajnom zvanju tijekom preko 40 godina i kao vanjski suradnik Faculty of Graduate Studies, York University, Toronto, Canada, već 20 godina psihološka podrška obiteljima i mladima putem Savjetovališta Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Savjetovališta Centra inkluzivne potpore IDEM i Savjetovališta Igrić-Mavrin d.o.o. Profesionalnim usavršavanjem u području psihoterapije i supervizije i radom na sebi stekla je osobne i profesionalne kompetencije koje koristi u radu s ljudima i u osobnom životu. Optimizam i hrabrost, radost stvaranja i nadasve podrška obiteljima i raznim profesionalnim skupinama te mladima čine je sretnom i uvijek spremnom na nove izazove na profesionalnom planu i u osobnom životu.

SENKA LJUBIĆ, astrologinjaPriča Senke Ljubić s astrologijom je započela u studentskim danima, sasvim slučajno. Nedužna znatiželja uvukla je u golemo područje astrologije. Dugogodišnjim učenjem i studijem uz astrologiju je naučila puno o psihologiji, o životu, o sebi. Razvila je toleranciju i suosjećanje, naučila istinski voljeti ljude i život. Nakon dugogodišnjeg samo-obrazovanja zaključila je da je astrologija postala toliko važan dio njezinog života, da joj želi dati stručni pečat. Odlučila je produbiti svoje znanje i imala je sreće postati učenicom Noela Tyla, poznatog američkog astrologa. 2005. god. stekla je diplomu njegove međunarodne astrološke škole Professional Practicing Astrologer. U astrološkoj zajednici djeluje već dugo, pa su mnogima poznata njezina predavanja u Udruzi astrologa Hrvatske.Reality emisiju 'Ljubav na slijepo' ne propustite pogledati 26. ožujka na Novoj TV. 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju