Od redatelja i scenarista serije 'Lud, zbunjen, normalan' stiže nova humoristična serija!

Od redatelja i scenarista serije 'Lud, zbunjen, normalan' Elmira Jukića i Feđe Isovića, na Novu TV stiže nova humoristična serija 'Konak kod Hilmije' koja će svojom komičnom radnjom i životopisnim likovima osigurati dobru zabavu svakom gledatelju.



Serija je nastala nastavno na epizode 10. sezone serije 'Lud, zbunjen, normalan' unutar koje su glavni likovi snimali seriju 'Birtija iz koje je krenula revolucija' u Farukovoj produkciji, prema Izetovom scenariju. Kao i u toj imaginarnoj seriji iz kultne 'Lud, zbunjen, normalan' serije, glavne uloge su i ovdje ostvarili Emir Hadžihafizbegović kao Hilmija i Tarik Filipović kao Schiling. U širem dramaturškom kontekstu riječ je o nekoj vrsti kombinacije engleskih serija Fawlty Towers i 'Alo, 'Alo.

'Konak kod Hilmije' poput vremeplova vratit će gledatelje u sarajevski konak za vrijeme Drugog svjetskog rata u kojemu osebujno društvo kuje zavjere dok nacionalne tenzije padaju u drugi plan.



O seriji:


Na Novoj TV u ponedjeljak počinje nova humoristična serija 'Konak kod Hilmije' čija je radnja smještena u Sarajevu za vrijeme Drugog svjetskog rata. U konak kod Hilmije navraćaju svi: komunistički ilegalci, ustaše, četnici, vojnici handžar divizije i njemački vojnici, a u konaku stalno živi i komadant grada Sturmbannführer Shiling. Konak je mjesto gdje članovi društva jedni drugima ispred nosa kuju zavjere, a dok nacionalne tenzije postaju manje bitne od materijalnih interesa, borba za ideale je prozaičnog karaktera. U podrumu konaka kriju se dvojica rudara, partizanski ilegalaci, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja koje je udaljeno otprilike pola kilometra.

U prvoj epizodi gledatelji će vidjeti kako konak sarajevskog ugostitelja Hilmije postaje mjesto okupljanja i trgovanja svih vojnih formacija u Sarajevu. Iako je to Hilmija pokušao izbjeći, Komandant grada, Sturmannfurer Shiling smješta svoje zapovjedništvo u Hilmijin konak. Shilingove zahtjeve po pitanju nabavke pršuta, ali i antibiotike i zavoje koje su spremni platiti komunistički ilegalci Valter i Portugalac, Hilmija uspješno realizira uz pomoć ustaškog satnika Krešimira, a sve zahvaljujući novcima koje Hilmija razmjenjuje kod Rugobe, Albanca kosovskog porijekla koji je na strani Kraljevine. I dok se Hilmija bavi trgovinom, njegova kćerka Azra na zid u gostionici postavlja sliku komandanta Tita.


Novu humorističnu seriju 'Konak kod Hilmije' ne propustite pratiti od ponedjeljka na Novoj TV!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju