Sean Connery je za potrebe snimanja ovog filma nadmašio čak i svoje granice.

Svaki se mjesec dvadeset i pet tisuća funti u zlatnim polugama prevozi vlakom iz Londona do obale, kako bi se platile engleske trupe koje su na Krimu ratovale s Rusijom. Poluge su čuvane u dva sefa od kojih se svaki zaključava sa po dva ključa.

Njih čuvaju šefovi banke i policije, a samo ta četiri ključa dijele Edwarda Piercea (Sean Connery), vrhunskog poslovnog čovjeka i pljačkaša, njegovu ljubavnicu, prevaranticu Mirian (Lesley-Anne Down) i najspretnijeg londonskog džepara Roberta Agara (Donald Sutherland), od uspješne prve u povijesti pljačke vlaka za koju se spremaju.

Razrađuju plan kako da se približe u viktorijanskoj engleskoj teško dostupnim elitistima i naprave kopije ključeva te krenu u naizgled neizvedivu akciju pljačke jurećeg vlaka...

Sean Connery je proveo nekoliko dana trčeći na krovu jurećeg vlaka. Producenti filma su prvotno htjeli da vlak tijekom snimanja putuje oko 60 kilometara na sat. Međutim, Sean Connery je inzistirao da se brzina povećava sve dok nije postigla nevjerojatnih 90 kilometara na sat!

Sean Conneryjeva supruga nije htjela vidjeti film sve dok nije izašla njegova premijera. Razlog toga je činjenica da nije vjerovala da će njen suprug riskirati vlastitu sigurnost zbog potreba snimanja filma. Nakon, što je prvi puta vidjela film, bila je bijesna!

Sean Connery je htio da se njegov prijatelj, poznati škotski glumac Ian Bannen, pojavi u ulozi filma. Međutim, Bannen je ulogu odbio.

Napeti akcijski film 'Velika pljačka vlaka' ne propustite pogledati u subotu u popodnevnom terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju