Na snimanju filma, ekipa je doživjela pravo paranormalno iskustvo...

Nakon horor hita "Prizivanja" (The Conjuring), stiže nam njegov prequel/spin-off, zvan "Annabelle". Radnja filma vrti se oko mladog para koji počne primjećivati pojavu paranormalnih aktivnosti koje se vežu uz porculansku lutku.

Annabelle, demonska porculanska lutka, u "Prizivanju" je imala sporednu ulogu, a 2014. godine dobila je svoj film koji je režirao John R. Leonetti, a priča se temelji na jednom od slučaja istražitelja paranormalnih pojava Eda i Lorraine Warren.

Za razliku od istinitih događaja koji su prikazani u "Prizivanju", priča o Anabelle se temelji na iskustvimj prijašnjih vlasnika lutke koji su je proslijedili dvjema medicinskim sestrama. Teoriju o Annbelle ispričao je medij, kojeg su angažirale medicinske sestre, tvrdeći da je Annabelle Higgins bila dijete iz 1860-ih godina, čije je tijelo pronađeno na polju u kojem je bila ukleta kuća.

Iako je Annabelle u filmu prikazana kao porculanska lutka, u stvarnosti se radilo o krpenoj "Raggedy Ann" lutki. Istražitelji Warrenovi u svom Okultnom muzeju u Connecticutu imaju posebnu vitrinu u kojoj je smještena "prava" Annabelle. Na kraju filma joj je napravljen i mali homage.

Imena glavnih likova u filmu, Mia i John, referenca su na horor film "Rosemaryno dijete". U tom horocu glavne uloge igraju glumica Mia Farrow kako Rosemary i glumac John Cassavetes kao Guy. Radnja ovog filma isto prikazuje mladi par koji useljavaju u luksuzan stan nakon čega se majka i dijete nađu na meti sotonističkog kulta.

Iako je radnja filma "Annbelle" sama po sebi jeziva, kruže priče kako se i tokom snimanja dogodilo nekoliko neobjašnjivih situacija. Potvrdio je to sam producent filma Peter Safran ispričavši zaista jezivu situaciju sa seta snimanja scene u kojoj se pojavljuje demon. Kako je glumac, koji je utjelovio demona, hodao do svoje oznake tako ga je pratila svjetlost sa reflektora. U tom trenutku reflektor se jednostavno odvojio od konstrukcije i pao na domara. Safran je naglasio kako u scenariju stoji da demon ubije domara u hodniku.

Jezivi horor "Annabelle" ne propustite pogledati u utorak na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju