Fascinirani slučajem, amaterski detektivi kreće u potragu za ubojicom, znanim kao Zodijak.

 Osnova za film je kriminalistička knjiga Zodijak, autora Roberta Graysmitha. Knjiga je napisana prema istinitim događajima koji su se odvijali u Californiji u kasnim šezdesetima. Knjiga o neriješenim ubojstvima poznatog serijskog ubojice je zatim, zajedno sa stvarnim slučajem, poslužila kao ideja za autentičan film.

David Fincher, redatelj filma, je režirao i još nekoliko kultnih filmova. Među njima su 'Se7en', u kojem glavnu ulogu tumači Morgan Freeman, i 'Nestala', jedna od novijih filmskih uspješnica. Glavna inspiracija Fincheru je bio slavni film 'Svi predsjednikovi ljudi'.

Producenti filma htjeli su da radnja bude što sličnija stvarnim događajima. Tako su zaposlili privatnog detektiva koji je ušao u trag žrtvama Zodiaca u stvarnom životu. U filmu se čak i pojavio muškarac koji je stvarno bio meta tog serijskog ubojice.


 

Kostimi žrtava u filmu su napravljeni prema orginalnoj odjeći koju su nosile žrtve – producenti su posudili forenzičke dokaze radi autentičnosti. Uz to, redatelj filma je odbio u radnju uvrstiti slučajeve koji nisu bili službeno povezani sa Zodijakom, kao i one za koje nije bilo stvarnih svjedoka. U filmu su, navodno, korišteni i pravi dokumenti o slučaju, kao i policijske skice i nagađanja o tome tko je serijski ubojica.



Pravi Zodijak nikada nije uhvaćen: postojalo je nekoliko sumnjivaca, ali nitko nije uhićen zbog nedostatka dokaza. Slučaj je, službeno, još uvijek otvoren i smatra se da pravi Zodijak (ako je još uvijek živ) ima oko 60 godina. Nakon što je film snimljen, slučaj je ponovno otvoren.


Napeti krimić 'Zodijak' ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Nova TV-u.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju