Saznajte zašto je Chris Evans čak tri puta odbio ulogu te tko je zamalo glumio impresivnog Kapetana.

Kapetan Amerika: Prvi osvetnik uspješan je američki film iz 2011. koji se fokusira na rano doba Marvelovog univerzuma, u kojem se Steve Rogers dobrovoljno prijavi za sudjelovanje u eksperimentalnom programu koji ga pretvara u super vojnika znanog kao 'Kapetan Amerika'.

 

Chris Evans glavnu ulogu odbio je čak tri puta. Ugovor koji je trebao potpisati bio je poprilično striktan i u to vrijeme nije želio imati dugogodišnju obavezu. Naposljetku su ga redatelj Joe Johnston i producenti ipak uspjeli uvjeriti da je prihvati. Prvi izbor studija Marvel bio je redatelj Jon Favreau koji je film zamislio kao 'buddy' komediju, ali na kraju je ipak odlučio režirati Iron Mana.

Za ulogu Kapetana Amerike, koju je naposljetku dobio Chris Evans, natjecali su se i Sam Worthington, Will Smith, Channing Tatum, John Krasinski, Michael Cassidy, Kellan Lutz, Ryan Phillippe i Alexander Skarsgård.

Ovo je već peta adaptacija Marvelovog superjunaka. 1944. je snimljena serija, 1979. dva TV filma (Captain America i Captain America II: Death Too Soon), a 1991. niskobudžetni film koji je sniman u koprodukciji s Jadran filmom, a u njemu je glavnu ulogu tumačio Matt Salinger, sin slavnog američkog pisca J. D. Salingera.

Hayley Atwell svoju interpretaciju Peggy Carter utemeljila je na slavnoj američkoj glumici i plesačici Ginger Rogers. Atwell je rekla: 'Peggy može sve što i Kapetan Amerika i to u visokima petama!'

Napeti film "Kapetan Amerika: Prvi osvetnik" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV!"
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju