''Nikad nisam mislio da ću stupiti u komunikaciju s nekim tko je pozirao za Playboy!''

Finale showa 'Ljepotice i genijalci' je pred vratima, a osjetili su to i natjecatelji. Od jedanaest parova s početka showa, nakon ove emisije ostala su samo dva para koji su nadomak krajnjeg cilja – osvajanja glavne nagrade u iznosu od 200 tisuća kuna.

Nakon brojnih zanimljivih izazova, ovoga je puta došlo vrijeme da se natjecatelji okušaju u glumačkim vodama. Natjecatelji su morali glumiti ljubavni par iz TV serije po zadanom scenariju kojeg su mogli modificirati po željama. Ocjenjivali su ih glumci Csilla Barath Bastaić i Momčilo Otašević na kojima je bila odluka koji će par poslati u finale.



Nakon vježbanja uloga, kandidati su stali na pravi set. „Uživajte i zezajte se“, savjetovao je kandidatima Momčilo Otašević prije izazova. „Ja to shvaćam kao jedan ples u kojem treba ostaviti prostor za improvizaciju. Bitno je imati partnera u kojega imaš povjerenja“, kazala je Csilla Barath Bastaić. Dvoje glumaca pokazali su kandidatima kako treba izgledati njihova scena. Prvi su na red došli Helena i Karlo. „Nema ljubljenja!“, uzviknula je Helena kad joj je Karlo pokušavao prići blizu. „On je tako iskren. Ima neku dječačku energiju i to je bilo gušt gledati“, komentirao je Momčilo Karlovu glumu. „Oni su se snašli jako dobro. Našli smo se u nedoumici je li riječ o improvizaciji ili pripremi. Cijelu scenu su lijepo gradili, to je super ispalo“, dodala je Csilla.



Poslije njih su pred kamere stali Ena i Marijan. „Ja i Ena smo rekli da tu nema neke dvojbe, borimo se do kraja i poljubac će se dogoditi“, rekao je Marijan prije izazova. „Pokušavala sam zvučati što zabrinutije, što emotivnije i pažljivije“, rekla je Ena o sceni u kojoj su igrali likove pod imenima Krešo i Anamarija. U jednom trenutku Marijan ju je nazvao krivim imenom. „Izgleda da sam nesvjesno rekao Adriana, ne sjećam se“, kazao je Marijan. „Ozbiljno su to uradili, možda sam ja kriv, možda je meni bilo do zezanja“, komentirao je Momčilo njihovu scenu. Njih dvoje održali su svoje obećanje i poljubili se za kraj scene. „Nikad nisam mislio da ću se poljubiti pred kamerama s Playboyevom zečicom“, uzbuđeno je rekao Marijan.

Posljednji su svoju scenu odigrali Adriana i Luka. „Luka je deset puta bolji glumac od mene“, rekla je Adriana. Ovaj par također je odlučio poljubiti se na sceni. „Njih nije prala trema oko poljupca. Možda njega malo, nju ne“, komentirala je Csilla. „Mislim da smo bili OK, da nismo bili dosadni“, rekla je Adriana nakon odglumljene scene.



Žiri je pohvalio sva tri para, ali morali su na kraju odabrati par koji odlazi u finale. Najviše su ih nasmijali Karlo i Helena koji su tako postali prvi finalisti showa. „Presretan sam“, rekao je Karlo nakon što je čuo odluku žirija. „Oni su bili moji favoriti, otkad sam vidio Karla na sceni, drugi su momci imali težak zadatak nadmašiti to“, obrazložio je Momčilo njihovu odluku. „Nisam se nadala doći do finala, samo smo se nadali da nećemo ispasti prvi“, rekla je Helena.

Najzanimljivije trenutke pogledajte u galeriji: 



Ostala dva para morala su proći brzinski eliminacijski kviz koji je bio posljednja šansa za ulazak u finale. Pitanja su se referirala na scenarij koji su kandidati morali naučiti, ali i na pokaznu vježbu Csille i Momčila. Nakon kviza odlučeno je da Ena i Marijan posljednji napuštaju kuću pred finale. „Bilo je lijepo iskustvo. Žao mi je ljudi koji su mi željeli sreću, kao da sam ih iznevjerio“, rekao je Marijan kojeg je Ena tješila nakon ispadanja jer ga je to emotivno pogodilo. „Ovu kuću ću pamtiti do kraja života, ovo je jedna od boljih životnih odluka. Nikad nisam mislio da ću stupiti u komunikaciju s nekim tko je pozirao za Playboy, a Ena mi je postala jedna od najboljih prijateljica“, rekao je Marijan. „Ovaj show mi je definitivno otvorio oči i sve moje predrasude su sad nevažeće. Ne možeš suditi o nekome prema koricama“, rekao je Marijan aludirajući na svoju partnericu Enu. „Ne mogu vjerovati da imam toliko sličnosti s nekim tko mi je u teoriji toliko različit“, zaključila je Ena dodavši da je ponosna što nikada nije imala konflikata s Marijanom.



Velika završnica omiljenog showa donijet će odgovor na pitanje koji će par, Karlo i Helena ili Luka i Adriana, osvojiti glavnu nagradu u iznosu od 200 tisuća kuna.

Show 'Ljepotice i genijalci' pratite od ponedjeljka do srijede na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju