Poremećen odnos prema hrani sve je češća pojava kod mladih!

U Hrvatskoj od anoreksije, bulimije i nespecifičnih poremećaja hranjenja boluje više od 40 tisuća osoba. Poremećen odnos prema hrani sve je češća pojava kod mladih, a dob oboljelih od anoreksije, bulimije i drugih poremećaja hranjenja sve je niža. Tako su zabilježeni slučajevi oboljelih petogodišnjakinja, a uz djevojke, sve je više i oboljelih mladića. Važno je poremećaje hranjenja otkriti na vrijeme. 'Zdravlje na kvadrat' donosi nekoliko savjeta.

Kako izdržati vrućine bez klima uređaja? Nekada su oni bili luksuz, a danas su najnormalniji dio naših života. Međutim, naglo i dugotrajno izlaganje klima uređajima ima svoje nedostatke. Koji su oni te kako boravak u rashlađenoj prostoriji utječe na naše zdravlje, gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.



Znate li da se jačina boli mjeri bodovnom skalom od 1 do 10? Zubobolja bi tako imala ocjenu 7. Najčešći se intenzitet boli kreće između 4, 5, ili 6. Je li to dovoljna jačina boli da se potraži pomoć liječnika istražio je novinar 'Zdravlja na kvadrat' Toni Damjanić.



Limfni sustav ključan je za održavanje tijela zdravim. Kada nam limfna cirkulacija ne radi kako treba, nastaju brojni problemi, zdravstveni i estetski. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' donosi odgovor na pitanje kako to prevenirati ili liječiti.



Suha koža česta je pojava i mnogi je zbog toga ignoriraju ili shvaćaju olako. Upravo zbog nebrige može doći do ozbiljnijih dermatoloških problema. Ponekad suhoća može biti i znak nekih bolesti poput dijabetesa. Priču za 'Zdravlje na kvadrat' donosi novinarka emisije Petra Urban.



U Maroku, od davnina, drvo Argana je drvo života, što za čovjeka, što za životinje. U Europi ljekovitost i dobrobit ulja od Argana koristi se tek od 16. stoljeća. 'Zdravlje na kvadrat' ovoga tjedna ima priču o čudesnim svojstvima Arganova ulja!



U ovotjednoj rubrici 'Vi pitate', voditeljica 'Zdravlja na kvadrat' Anja Alavanja Romac istražila je u čemu je razlika između osnovnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 1. srpnja na Novoj TV i u nedjelju, 2. srpnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr
 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju